IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Единствената логика на "Турски поток" е да заобиколи България

България няма претенции откъде идва природният газ, стига да има сигурност на доставките и изгодна цена, коментира вицепремиерът

16:31 | 22.04.15 г. 15
Т. Дончев: Единствената логика на "Турски поток" е да заобиколи България

Няма икономическа логика да бъде построен "Турски поток" и целта му реално е да заобиколи България, коментира пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев след срещата на работната група между България, Гърция и Румъния по Вертикалния газов коридор.

Дончев направи уточнение, че все още няма никакви постигнати споразумения за новия проект, който трябва да замени "Южен поток". Вицепремиерът беше категоричен, че страната ни няма претенции откъде идва природният газ, стига да има сигурност на доставките и цената да е изгодна.

Гърция не носи отговорност за спирането на "Южен поток" и не сме се намесвали, категоричен беше от своя страна гръцкият енергиен министър Панайотис Лафазанис.

Той посочи още, че Русия сама е избрала новото трасе през територията на Турция до гръцко-турската граница.

Лафазанис посочи, че ако този проект бъде одобрен, Гърция ще построи газопровод от турската граница по територията на страната до газовата мрежа на Македония.

При изпълнението на тези планове ще бъдат спазени всички европейски правила, включително и Третият либерализационен пакет в енергетиката, гарантира Лафазанис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 12
Стоян Петров
преди 9 години
крас, Вие сте голям наивник! Турски поток ще се построй толкова, колкото Южен такъв. Тази пропагандна пушилка е за лапнишарани. Но също и като опорна точка за тролени. Само че, не с тези номера на бача Стояна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 12
Forex Master
преди 9 години
>>Т. Дончев: Единствената логика на "Турски поток" е да заобиколи България >>Тоя Дончев ще излезе мно ***... Не разбирам, какъв е проблема на герберастите, които провалиха Южен поток под диктовката на господарите им от Фашингтон?Ми естествено, че България ще бъде заобиколена! Нали не искахте руски газопоровод през България?! Еми получихте това което искате! Няма да има газопровод през България... Ще купуваме руски газ от Турция и Гърция. Честито!Когато тези които сега са на власт бъдат изметени от политическата сцена, трябва да бъдат съдени за национално предателство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 14
крас
преди 9 години
АКО НЕ Е ЖАЛКО ЩЕ Е СМЕШНО. И откъде тогава ще получаваме газ бе ***?РАШЪНИТЕ на тепсия ви дадоха проект за правене на МИЛИАРДИ ЕВРА, а вие с ВАШИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ плюхте на интересите на държавата.СЕГА НЯМА ЕВТИНА ГАЗ , НЯМА МИЛИАРДИ, НЯМА ИНВЕСТИЦИИ И ПРОИЗВОДСТО, НЯМА ПЕНСИИ И ДЪРЖАВА. ЗА ВИЗАНТИЙЦИТЕ НЯМА ПРОБЛЕМИ С ИЗГРАЖДАНЕ НА ТРАСЕТО ЗА НАС ИМА ?ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ТЕ СА ДЪРЖАВА , А НЕ КОЛОНИЯ КАТО НАС.РАШЪНИТЕ договарят с техния ЦИПРАС , а не с някакъв опълномощен от Стойнев фриц ЙОТИНГЕР. КАТО БЪЛГАРИН СЕЧУСТВАМ ОМЕРЗЕН И ПРЕДАДЕН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още