IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венецуела е готова да внася български вина и лекарства

Познанията на българските инженери също представляват интерес за Южноамериканската държава

10:31 | 26.05.15 г. 3
Венецуела е готова да внася български вина и лекарства

Венецуела е готова да внася български вина и лекарства. Това заяви в интервю за БТА Ориета Капони - извънреден и пълномощен посланик на Боливарска република Венецуела у нас.

По думите й латиноамериканската държава може да внася български вина, които определя като продукт с много високо качество и достъпна цена. Интерес за венецуелския пазар представляват и българските лекарства.

Южноамериканската страна възнамерява да почерпи от българския опит при създаване на кооперативи в селското стопанство, също и да се възползва от познанията на българските инженери и специалисти при консервацията на рудници.

Венецуела се стреми още да възобнови отношенията ни в областта на спорта. Вече сме работили в тази насока, доста български треньори са били във Венецуела, имаме подписано споразумение, а много венецуелски спортисти идват на лагери в България, каза Капони.

По думите й латиноамериканската страна може да предложи на България ром на световно равнище, висококачествено какао, кафе, конкуриращо успешно колумбийското, плодове, тютюн и др. Капони декларира, че смята така да стимулира взаимоотношенията с България, че да не се усеща липсата на нашата дипломатическа мисия във Венецуела, която бе затворена през 2012 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 8 години
Кой ще те допусне на венецуелския пазар приятелю. То на руския вече не ни пускаш. Ака мислиш, че това има бъдеще - направи си фирма и започни да търгуваш с Венецуела. Да видиш колко ограничения ще срещнеш по пътя си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Един Българин
преди 8 години
Няма лошо, но мисля че дизел и бензин ще е още по-добро решение :). И без това е без пари там, тамън да покажем малко на съветите, че трябва ефективност и конкурентоспособност. Мисля че си платихме за всичко евтино по времето на комунизма като се имат в предвид днешните обеми, но те кога ще си платят за окупацията на България?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още