IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миков: Правителството продължава с мнимите реформи

Все по-ясно е, че кабинетът се крепи на гласове от партии, които официално не участват в управлението, заяви председателят на БСП

14:23 | 28.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Миков: Правителството продължава с мнимите реформи

Продължава курсът на правителството на мними реформи и в същото време – прокарване на крайно дясна политика. Наблюдава се хаотичност и нестабилност и в коалицията, заяви председателят на БСП Михаил Миков в началото на днешния пленум на Левицата.

"Все по-ясно е, че правителството се крепи на гласове от партии, които официално не участват в управлението", каза председателят на БСП.

По думите му продължава разделението в обществото и сме свидетели на ксенофобски и фашизоидни изявления.

"Проведеният КСНС и опитът да се създаде изкуствено усещане у хората за национален консенсус по въпроса за увеличаване на средствата за отбрана до два процента можем да оценим като един самоцелен стремеж на фона на липса на средства в други сектори", коментира Миков и посочи, че БСП ясно се разграничава от този опит.

По отношение на ситуацията в енергетиката Михаил Миков отбеляза, че сагата с цената на тока дава най-ясен израз на непроменената същност и характер на днешното управление.

Председателят на БСП посочи, че в областта на здравеопазването също продължава крайнодясната политика. "Беше приет законопроект, който механично изолира големи групи хора от здравеопазване, дори да са били коректни със здравните вноски", посочи той.

Миков коментира и предлаганите промени в конституцията и каза, че те очевидно имат едничка цел – засилване на влиянието на управляващата днес коалиция в съдебната власт. Председателят на БСП засегна и темата за референдума, като посочи, че провеждането му заедно с местните избори ще създаде изключителни затруднения в изборния процес. 

Миков отчете още, че се е увеличил броят на законодателните инициативи с лява насоченост. Той обаче посочи, че докато има съживяване на активността в пленарната зала, същото не може да се каже за дисциплината.

"Има редица случаи, в които отделни прояви станаха повод за дълги препирни в публичното пространство и обяснения, често верни, а често – обслужващи за тези наши зложелатели, които искат БСП да изглежда раздирана от противоречия", отбеляза Миков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
крас
преди 8 години
МИКИ МАУС,ХОДИ ДА ГО ДУХАШ!ЕЛЕКТОРАТА ТИ ВЕЧЕ Е В АТАКА ПРИ ЛУДИЯ ВОЛЕН. С ВАШЕТО "тука има НАТО, тука нема НАТО" СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ЩЕ СТЕ ТРЕТИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ!ИГРАТА СВЪРШИ МИКИ МАУС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още