IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цецка Цачева: Управляващата коалиция няма да се разпадне заради вота

На места ще има противопоставяне, очаква председателят на парламента

11:21 | 13.09.15 г.
Цецка Цачева: Управляващата коалиция няма да се разпадне заради вота

Не мисля, че управляващата коалиция би се разпаднала заради местните избори, изрази мнение председателят на парламента Цецка Цачева в предаването “Тази неделя” по bTV.

"На места вероятно ще има противопоставяне, но на национално равнище е важно да се запазят добрият диалог и добрият тон, защото от това зависи стабилността на страната", посочи тя. Цачева допълни, че всички виждаме какво се случва в съседните Гърция и Турция, където ще има предсрочни парламентарни избори.

"Не ни е нужда подобна дестабилизация на национално равнище", категорична бе шефката на парламента. Тя посочи, че е естествено да има напрежение между политическите сили с наближаването на изборите, "но трябва да не се преминава границата".

Цачева заяви още, че парламентът ще удължи своето работно време в следващите седмици, за да привърши своята законодателна програма преди изборите. В дните преди вота обаче вероятно няма да има заседания, за да няма предимство на парламентарно представените сили пред останалите.

Председателят на парламента коментира и протеста с хвърлените домати пред парламента на 9 септември. "За мен това не е акт на протест, а криминално деяние и вече има досъдебно произвоство, с възможност то да бъде завършено в съда", посочи Цачева. По думите й българският парламент вероятно е единственият в ЕС, около който свободно преминават гражданите.

"Не става дума дали са домати или нещо друго. Тук се поругава сграда на национална институция", категорична бе Цачева.

Председателят на парламента коментира и отхвърлянето на антикорупционния закон в НС. Тя изрази категоричното си мнение, че няма страх от приемането на подобен законопроект. "Такъв закон със сигурност ще бъде приет", убедена е Цачева.

Цачева посочи, че ще бъде провал за всички, ако промените не минат.

Четете още политически новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още