IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 14 септември граждани от ЕС могат да заявят участие в местния вот

Декларацията се подава до общинската администрация

12:28 | 13.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
До 14 септември граждани от ЕС могат да заявят участие в местния вот

Утре изтича крайният срок, в който гражданите на държава-членка на ЕС, които желаят да гласуват на местните избори на 25 октомври 2015 г., трябва да подадат декларация за вписване в избирателните списъци. Това съобщиха от Централната избирателна комисия.

Декларацията се подава до общинската администрация по адрес на пребиваване и при условие, че гражданинът не е подавал такава декларация на предишни местни избори или, ако е подавал, има промяна в личните документи и адреса на пребиваване, предаде БТА.

Гражданите на държава-членка на ЕС имат право да гласуват, ако са навършили 18 години, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода, имат статут на продължително или постоянно пребиваващи в България, не са лишени от правото да избират в държавата-членка, на която са граждани и отговарят на изискването да са живели най-малко през последните шест месеца в съответното населено място.

Заявлението може да бъде изтеглено от интернет страницата на ЦИК.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още