IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов гласува преди да отпътува на спешна среща за бежанската криза

Той призова хората масово да участват в референдума

09:55 | 25.10.15 г. 1
Бойко Борисов гласува преди да отпътува на спешна среща за бежанската криза

Премиерът Бойко Борисов гласува в Банкя, а веднага след това трябва да отпътува за Брюксел на свиканата спешна среща заради бежанската криза в Европа.

След като пусна бюлетините си в урната, той обяви, че е гласувал, за да продължат видимите резултати в София и всички около нея. 

"Толкова е видимо, че няма какво да го коментирам. „Витошка“ беше като битпазар, заводът за боклука беше мечта, да има метро - също беше мечта, а сега паркове, градини, всичко има", обяви той пред чакащите го журналисти.

По думите му най-новите автобуси преди години са били на неговата възраст, а сега се обновява автопаркът на градския транспорт.

Той призова хората масово да участват в референдума.

По повод срещата в Брюксел премиерът коментира, че позицията на България по въпроса с бежанците остава същата.

"Сега е пълен хаос, ние, на самата граница, сме изложени на страхотен риск, ако почнат да ги връщат (б. р. – бежанците), ще настане хаос у нас и в Турция. Който иска, да приеме колкото желае, ние като Европа трябва да обявим колко мигранти можем да приемем", каза той.

"Ако Германия и Австрия затворят границите, тези хора къде ще отидат", попита премиерът.

Четете още за изборите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
крас
преди 8 години
ПРИПКАЙ В БРЮКСЕЛ.ТАМ ЩЕ ТИ ДАДАТ УКАЗАНИЯ КАКВИ ДА ГИ ДРОБИШ. Българската колониална администрация пита Брюксел дори когато ходи по малка нужда. ЖАЛКА И ТЪЖНА ИСТОРИЯ Е ТАЗИ СЛУЧВАЩА СЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ.НЯМА НИТО ЦАР, НИТО ПЪК ПЪДАР. Разграден двор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още