IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата поиска задържането на Сидеров и Чуколов

Събраните при разследването доказателства уличават двамата депутати в извършване на престъпления от общ характер

09:54 | 26.10.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ. <em>Снимка: БТА</em></p>

Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ. Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл тази сутрин искане в Народното събрание да бъде разрешено задържането на лидера на "Атака" Волен Сидеров и на депутата от същата партия Десислав Чуколов, съобщиха от прокуратурата.

Исканията за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Сидеров и Чуколов и за тяхното задържане под стража са свързани с нахлуването на членовете на "Атака" в сградата на НАТФИЗ в петък, 23 октомври 2015 г.

Събраните при разследването доказателства уличават Волен Сидеров и Десислав Чуколов в извършване на престъпления от общ характер, става ясно от съобщението на прокуратурата. 

На 23-и октомври 2015 г. около 20,25 часа народните представители, заедно с други лица, са влезли в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. По това време там се провеждали занятия, репетирали студенти.

Сидеров и Чуколов започнали да им задават въпроси на висок тон, отправяйки обидни квалификации. Студентите решили да се приберат веднага в аудиторията, след което последвали удари по вратата й и нахлуване вътре на цялата група, водена от двамата народни представители. Така Сидеров и Чуколов прекъснали занятията по „Сценична реч“ провеждани в НАТФИЗ.

Нахлуването било придружено с викове „Наркомани“, „Глупави актьорчета, които ще играят в тъпи български сериали“, „Меки китки“, „Педалчета“, „Вие наркомани ли сте?“, „Познавате ли този?“, „Това Ваш колега ли е?“, държейки снимка на непознат за свидетелите мъж. Докато всичко това се случвало, студентка  в НАТФИЗ, извадила мобилния си телефон, решена да заснеме действията на Волен Сидеров, в израз на възмущение от поведението му.

Настоящото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на имунитета на Волен Сидеров впрочем е трето по ред.

На 12 октомври 2015 г. главният прокурор поиска от Народното събрание разрешение за наказателно преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за хулиганската проява и причиняване на телесна повреда на двама полицейски служители при изпълнение на службата им, извършена от двамата на  9 октомври 2015 г. в гр. София на ул.“ Г. С. Раковски” до магазин за алкохол и цигари. 

До настоящия момент Народното събрание не се е произнесло по направените искания. По първото искане за снемане имунитета на Сидеров за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай на 06.01.2014 г. на летище Варна, в Софийски градски съд продължава наказателното производство. 

Тази сутрин министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че към момента задържането на лидера на "Атака" е невъзможно, тъй като трябва да е извършил тежко престъпление, което към момента не е налице. Проба за алкохол също не може да му бъде взета, отново заради имунитета на депутат. Тя благодари на полицаите за адекватната ситуация в напрегнатата ситуация снощи.

Припомняме, че Сидеров отново нахлу късно вечерта в НАТФИЗ, като този път той бе изведен насила от Академията, а отвън гражданин му нанесе удар в лицето. Мъжът бе задържан, а националистът отведен в Първо РПУ, а в последствие и в "Пирогов" за освидетелстване. 



 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Изглежда трябва да се преразгледа и депутатския имунитет като цяло, предвид депутатския манталитет! Не можела проба за алкохол? Ами с тия алкохолици и наркомани - явно е време да може! Ударил полицай, не можело да е задържан щото трябвало да е тежко престъпление? Че да посегнеш на полицай леко ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още