IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пречиствателните станции ограничават климатичните промени, твърди екоминистърът

Изграждането на такава инфраструктура обезпечава чистотата на водата и на природата като цяло

11:35 | 07.12.15 г. 1
Пречиствателните станции ограничават климатичните промени, твърди екоминистърът

Изграждането на пречиствателни станции може да ограничи климатичните промени. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред „Нова телевизия“.

Като подчерта, че по Черноморието през последните години са изградени няколко пречиствателни станции и предстои това да се случи в курорта Златни пясъци и Приморско, тя отбеляза, че изграждането на такава инфраструктура обезпечава чистотата на водата и на природата като цяло.

"Надявам се, че усилията, които полагаме в тази посока, ще дадат желания ефект", допълни тя.

Миналата седмица Василева участва на срещата за климата в Париж, на която всяка държава поема ангажименти за намаляване на изхвърляните във въздуха вредни емисии и за увеличаване на дела на използваната възобновяема енергия.

Глобалното затопляне носи ползи на българския туризъм, потвърди думите си от миналата седмица Ивелина Василева. Тя поясни, че по-топлият климат води до удължаване на летния сезон, което гарантира по-високи приходи на морските ни курорти. Освен това има предимства и за алтернативните форми на туризъм - балнео, еко, културно-исторически.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivanrog
преди 8 години
Права е министър Василева, но защо не се правят цялостни решения, а само полвинчати. При причиствателнитне не е лошо да се доразвият и изградят и инсталации за метана, примерно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още