IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ обсъжда две кандидатури за нов правосъден министър

В ДСБ са опозиционно настроени и могат да се оттеглят от правителството, смята Атанас Атанасов

09:27 | 12.12.15 г.
ГЕРБ обсъжда две кандидатури за нов правосъден министър

В ГЕРБ обсъждат две кандидатури за нов правосъден министър, съобщи в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на правната комисия в Народното събрание Десислава Атанасова.

Тя отказа да даде повече подробности около номинациите - дали са очаквани или изненадващи, но е категорична, че в партията не се разглежда вариант за предсрочни избори.

Атанасова не коментира и появилите се спекулации, че постът ще бъде зает от Меглена Кунева, защото тя не е от партийните редици на ГЕРБ. "Ако Реформаторският блок ще участва в управлението, очакваме да предложат кандидатура за правосъдния министър", допълни Атанасова.

На въпрос дали за ГЕРБ е вариант да управлява с „плаващо мнозинство с ДПС”, Атанасова каза, че е важно да се види поведението на всяка една партия в защита на евроатлантическите ценности. "Никой не пита например защо „Атака” подкрепи промените в Конституцията", добави тя.

Депутатът призна, че ситуацията около ДСБ е много странна - председателят на партията Радан Кънев оттегли подкрепата си за правителството, а неговият заместник - Петър Москов, е министър. Припомняме, че пред БНТ късно снощи Радан Кънев призова и Москов да се оттегли от управлението.

Атанас Атанасов от ДСБ допълни днес пред Нова телевизия, че членовете на партията са "много разочаровани" от ситуацията и са опозиционно настроени. Според него всички ще оттеглят подкрепата си за правителството.

Той обаче отказа да коментира дали и здравният министър ще подаде оставка с оглед започналата сериозна реформа в сектора.

Атанасов припомни още, че двама министри на ДСБ са напуснали вече кабинета - преди правосъдният министър Иванов, поста си напусна вътрешният министър Веселин Вучков, защото не са искали да се съобразят с настояването на премиера да се съобразяват с главния прокурор Сотир Цацаров. 

"Има заграбване на власт от прокуратурата", заяви още Атанасов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още