IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов не изключва избори 2 в 1 през 2016 г.

В кабинета няма квоти, а са избирани най-подходящите хора за съответните постове, обясни премиерът

14:47 | 12.12.15 г.
Бойко Борисов не изключва избори 2 в 1 през 2016 г.

Ако Реформаторския блок напусне управлението, през 2016 година ще има избори 2 в 1 - парламентарни и президентски, прогнозира в ефира на Дарик радио премиерът Бойко Борисов. По негови думи е "безумие" да има парламентарни избори в началото и за избор на президент - в края на годината.

"До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ", смята той и поясни, че няма да се коалира с ДПС, но не изключи възможността да управлява с БСП.

Премиерът изрази надеждата си да бъде опазена стабилността, а ДСБ да си даде сметка с кого биха управлявали, ако се стигне до предсрочни избори.

Новият министър на правосъдието най-вероятно ще бъде определен във вторник, стана ясно още думите на Борисов. Той беше категоричен, че в кабинета няма квотно разпределение на министерствата, а са били търсени възможно най-подходящите хора.

"След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в Реформаторския блок, надявам се във вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията", каза още Борисов.

Премиерът категорично отказа да коментира съдебната система и протестите на съдиите, въпреки че има "странни работи" там. Според него предложената от правосъдния министър в оставка Христо Иванов реформа не е била гласувана от депутатите на ГЕРБ, защото не е била лансирана като реформата на правителството и на ГЕРБ, а като реформата на Христо Иванов и Радан Кънев. 

Именно с тяхното себеизтъкване е била бламирана всъщност една-единствена точка, каза още премиерът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още