IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета веднага след Нова година

Социалистите остават в опозиция, заяви Корнелия Нинова

14:12 | 13.12.15 г. 1
БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета веднага след Нова година

БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета веднага след Нова година. Това съобщи председателят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова в ефира на БНР.

Тя обясни, че досега не са внесли вот на недоверие, защото гласовете не са били достатъчни. "Но сега ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видим дали те ще подкрепят този вот. Една от темите ще бъде здравеопазването и ще видим дали всичко е цирк", коментира Нинова. 

Депутатът определи решението на ДСБ да излезе в опозиция като „политическа шизофрения“. По думите й опонентите излизат в опозиция при положение, че са в Реформаторския блок, който обаче подкрепя управлението. "Дори се заговори, че те били единствената опозиция, при положение, че подкрепяха дясната политика на ГЕРБ", възмути се тя.

Нинова заяви, че ДСБ са подкрепили възможността за изтеглянето на заем до 16 млрд. лв. и бюджет със замразени социални плащания.

"Всичко това се случи с гласовете на ДСБ и изведнъж, за една нощ, те станаха опозиция. А решението Москов да остане в кабинета ясно доказва, че правителството не е съставено на политически принцип, а е клуб по интереси", категорична бе социалистката.

БСП не желае да участва в това управление и ще остане в опозиция, категорична бе още тя.

"Държим за промяна в политиката. Това за нас би било причина за предсрочни избори, а не караниците при управляващите. Заради тези пазарлъци в коалицията ни чака политическа нестабилност, която няма да доведе до нищо добро за хората в страната", каза още Нинова.

Още новини от България четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още