IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгаргаз" не планира да увеличи добива на газ от Чирен през януари

Заради прекратените доставки за "Овергаз" държавната компания купува около 1,5 млн. куб. метра газ повече на ден

14:33 | 04.01.16 г. 3
"Булгаргаз" не планира да увеличи добива на газ от Чирен през януари

Заради кризата с доставките на газ за „Овергаз“ държавната „Булгаргаз“ в момента е увеличила вноса на природен газ от „Газпром“, но няма намерение да увеличи добива от газохранилището в Чирен.

Това става ясно от думите на ръководителя на международната дейност в компанията Кирил Мицев пред БНР.

Той уточни, че към края на месеца ще станат ясни и точните количества на закупеното допълнително синьо гориво. До няколко дни пък ще бъде изяснено дали цената на тези допълнителни доставки ще бъде по-висока.

Средно на ден се купуват по около 1,5 млн. куб. метра природен газ, каза още Мицев.

„Булгаргаз“ е платила авансово на база договори. Ще инициираме и проведем разговори с „Газпром Експорт“ за неприлагане на санкциониращи мерки съгласно договора при увеличените заявки за доставка, предвид създалата се ситуация“, допълни той.

Тези преговори ще могат да бъдат проведени най-рано след 11 януари, когато приключват Коледните празници в Русия.

През януари „Булгаргаз“ предвижда добив до 90 млн. куб. метра от Чирен. "Нямаме намерения да увеличаваме тези количества", допълни Мицев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
крас
преди 8 години
ИЗПРОСТАЧВАНЕТО В ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧВА С ЕДИН НЕГРАМОТЕН ПОЖАРНИКАР, КОЙТО ВТОРИ МАНДАТ НИ УПРАВЛЯВА.Подражавайки на украинските ***, които се отказаха от вноса на руски газ, Борисов не направи изискващата се заявка пред ДОСТАВЧИКА - ОВЪРГАЗ и вкара държавата в ГАЗОВА КРИЗА!КОГАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ "добиваната" в Чиренското газохранилище газ е недостатъчна Борисов Е ГОТОВ ДА ПЛАЩА НА ГАЗПРОМ !!Неграмотника дори не разбира, че в отношенията с ГАЗПРОМ държавната БУЛГАРГАЗ е никоя!Лицензирания вносител на газ за България е не БУЛГАРГАЗ , а ОВЪРГАЗ !С отказа да заяви газ от Русия, Борисов смени местата на доставчика и потребителя, надявайки се да бъде приет като доставчик на руска газ от "приятеля" Путин!Липсата на договор м/у ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ и БУЛГАРГАЗ е факт който в статията се цитира като даденост. ГАЗОВАТА КРИЗА ВЕЧЕ Е ФАКТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Наивник
преди 8 години
Използването на газ от Чирен, добив ли му се казва???Брех да му се невиди.... Аз смятам да си добия едно малко от бутилката, вместо да си сипА :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
крас
преди 8 години
НОВО ДВАЙСЕТ!НАЛИ ПОДРАЖАВАЙКИ НА УКРАИНСКИТЕ СИ КОЛЕГИ СПРЯХТЕ ВНОСА НА РУСКИ ГАЗ БЕ БОРИСОВ?КАК СТАВА ТАКА, ЧЕ СТЕ ПЛАТИЛИ НА КРЪЧМАРЯ БЕЗ ДА ВИ Е ДАЛ И БЕЗ ДА ВИ Е ПОИСКАЛ СМЕТКАТА?!Изобщо кой и какви договори за внос на газ има с държавната БУЛГАРГАЗ?!Договорите на рашките са с ОВЪРГАЗ !!вие сте никои в тези взаимоотношения!В РЕДОВЕТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е НАСТЪПИЛА Е ЯВНО ПАНИКА И УЖАС!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още