IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките фермери отново затвориха ”Кулата”

Те не са доволни от вчерашните преговори с правителството си

16:16 | 23.02.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Гръцките фермери отново затвориха ”Кулата”

Около 14.30 часа гръцките фермери отново блокираха границата до пункта "Кулата – Промахон", съобщи БНР. Ограничението сега е за товарни автомобили.

Според български шофьори, които пътуват до южната ни съседка, земеделските производители от района на Солун, Лариса и Серес са крайно недоволни от вчерашните преговори с Алексис Ципрас, до които стачните им комитети не са били допуснати. Затова в момента те провеждат заседание за евентуално възобновяване на блокадата по българо-гръцката граница. 

Очаква се да бъде затворен ГКПП "Илинден - Ексохи“, след като изтече 48-часовото предупреждение на гръцките фермери, окупирали пункта. Българските превозвачи са категорични, че това е тенденциозна наказателна акция към шофьорите на тежкотоварни коли и към българската икономика като цяло.

Ако пунктовете отново бъдат затворени, нашите превозвачи апелират към българските власти да изискат ясен график на пропускане на товарните автомобили. В противен случай те ще блокират движението на леки коли и автобуси от Гърция към България.

Няколкоседмичната блокада на българо-гръцката граница бе вдигната в неделя.

Днес министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че щетите от тазгодишната блокада на границата са рекордни. По време на всички блокади на гръцките фермери по границата през годините щетите са били за около 10 млн. евро. Тазгодишната блокада е "по-скъпа", каза Московски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis21
преди 8 години
Колко е оскъпяването на превоза, ако се ползва македонската граница за тирове ? $100-200 ? Но иначе тира стои блокиран на бълг граница за седмици, и цялата му продукция се разваля ?? Друг вариант е да се върне в София и ще спаси продукцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още