IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират обществената поръчка за доставка на храна за армията

В решаваща фаза са разговорите за избор на нов изтребител

15:20 | 17.03.16 г.
Спират обществената поръчка за доставка на храна за армията

Ще бъде спряна обществената поръчка за доставка на храна за армията. Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев в авиобаза "Граф Игнатиево", където се отбеляза 65 години от създаването ѝ, предаде БНР.

Военният министър потвърди, че обществените поръчки в сферата на отбраната ще бъдат незабавно спирани и при най-малка сянка на съмнение.

До края на годината българските ВВС ще имат поне 12 изправни изтребителя "МиГ-29", каза още министърът. 

Още два ремонтирани двигателя за "МиГ-29" се очакват до края на май, с което работещите изтребители стават общо 4.

Това е станало възможно след финализирането на преговорите с Полша за регулярни доставки, техническо обслужване и постоянна логистична поддръжка на двигателите.

В решаваща фаза са разговорите за избор на нов изтребител за ВВС, като вариантите са Gripen, Eurofighter и други, съобщи Ненчев.

Финален срок за това обаче не е поставян, тъй като има много технически подробности за доуточняване, каза от своя страна началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов.

В свое интервю за БНР по-рано днес Ненчев обясни, че са осигурени средствата за модернизацията на "МиГ-29", който ще бъде използван в следващите до 3 години максимум, преди армията да придобие многофункционален самолет.

Ненчев очаква до дни проектът за закупуването на нов многофункционален самолет да бъде приет в Министерския съвет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още