IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гранична полиция: Подготвени сме за евентуално увеличаване на бежанския натиск

Каналите, по които се опитват да минат нелегалните мигранти, не са толкова много, казва главен комисар Антонио Ангелов

12:11 | 07.04.16 г.
Гранична полиция: Подготвени сме за евентуално увеличаване на бежанския натиск

Подготвени сме за евентуално увеличаване на бежанския натиск, заяви главен комисар Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция”.

„Вече има възможност в определен етап, ако се наложи, да бъдат включени и сили на армията, така че смятам, че сме абсолютно подготвени за евентуално увеличаване на бежанския натиск”, заяви комисар Антонио Ангелов по „Нова телевизия”.

„Каналите, по които се опитват да минат нелегалните мигранти, не са чак толкова много, тъй като те използват обикновено проходима местност, за да се придвижват по-бързо. Те предпочитат по-открити местности, които обаче след това им позволяват бързо да се укрият в гориста местност, където не могат да бъдат забелязани. На термокамерите обаче се виждат много добре”, обясни комисар Ангелов. 

Той коментира и дали доброволците, които патрулират по границата, нарушават закона и има ли замесени полицаи в схемите за трафик. "Назначихме проверка по случая. Тя приключи с констатацията, че няма нито едно нерегламентирано действие, извършено от граничните полицаи”, заяви Ангелов.

Във връзка с изтеклия в медиите запис, на който се вижда как голяма група от мигранти пресича българо-турската граница, въпреки че в близост има патрулиращи граничари, гл. комисар Ангелов заяви, че е назначена проверка, която е констатирала, че няма нито едно неправилно и нерегламентирано действие, извършено от граничните полицаи.

Ангелов не изключи вероятността да има още служители, които извършват подобни действия.

По повод наскоро заловените от доброволци мигранти в участък между селата Граничар и Близнак, Ангелов заяви, че те са действали адекватно.

"Доброволците са реагирали много адекватно, аз дори ги наградих, за да ги поощря. Групата мигранти е била много спокойна, но невинаги е така. Има доста големи рискове в това, не е детска игра", коментира шефът на "Гранична полиция".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още