IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Иван Димов е назначен за заместник-министър на образованието

Проф. Димов е специалист в създаването на математически модели в областта на екологията и финансовата математика

15:26 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Проф. Иван Димов. <em>Снимка:&nbsp;Институт по информационни и комуникационни технологии към БАН</em></p>

Проф. Иван Димов. Снимка: Институт по информационни и комуникационни технологии към БАН

Със заповед на премиера Бойко Борисов за заместник-министър на образованието и науката е назначен проф. Иван Димов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проф. Димов притежава научна степен „доктор на техническите науки” и е специалист в създаването на математически модели в областта на екологията и финансовата математика.

В момента е председател на Научния съвет на Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.

В началото на месеца зам.-министърът на образованието проф. Николай Денков подаде оставка, като посочи за мотив съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Меглена Кунева и част от екипа ѝ.

Денков беше част от три последователни кабинета в Министерството на образованието и науката. Ресорите, за които отговаряше, бяха висше образование и европейски структурни фондове.

Меглена Кунева пое министерството в началото на февруари, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на дотогавашния министър Тодор Танев. Танев бе свален след скандали около новите учебни планове - отпадането на ключови произведения от учебниците или преместването им в други класове. Допълнително напрежение създаде и идея за означаване на периода на турското робство в учебниците по история с термина „съжителство”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още