IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: ЕС е правилната платформа, която позволява държавите да се развиват

Има напредък по облекчаването на визовия режим между България и Канада, каза президентът в Страсбург

18:38 | 08.06.16 г. 11
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: ЕС е правилната платформа, която позволява държавите да се развиват

Европейският съюз е "правилната платформа, която дава възможност на държавите да се развиват и постигат целите си". Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев по време на пресконференция в Страсбург.

Неговият коментар беше свързан с предстоящия референдум във Великобритания за членството на страната в общността, посочват от Прессекретариата на Президентството.

"Великобритания ще бъде по-силна в рамките на Европейския съюз. Уверен съм, че тя ще избере пътя на европейската интеграция и че потенциалната опасност тя да излезе от Европейския съюз няма да се реализира", каза българският държавен глава.

По време на посещението му в Страсбург стана ясно, че има развитие по повод подписване на споразумение за либерализацията на визовият режим между Канада и гражданите на България.

"Постигнахме важна стъпка напред по въпроса за визовата либерализация между Канада и България с помощта на Европейския съюз. Сигурен съм, че през следващите дни можем да постигнем споразумение по този важен въпрос. Това е начинът, по който работи Европа – солидарност в подкрепа на каузата на България“, заяви Росен Плевнелиев след срещата си с председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

„България е по-свободна от всякога, българите могат да пътуват навсякъде по света. Където и да се намират, те дават своя принос за икономиката на страните, в които живеят“, заяви президентът.

Той обаче посочи и че България се подобрява и модернизира, нейната икономика расте.

"В момента сме най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа. Виждаме вълна от българи, които се връщат обратно в страната си, защото тя отваря пред тях нови хоризонти за професионална реализация и образование“, каза още държавният глава.

Президентът Росен Плевнелиев потвърди убеждението си, че непрекъснатият интензивен диалог с Европейския съюз е път към преодоляването на предизвикателствата на Балканите. В сложната ситуация, в която се намира Македония, е важно вътрешните проблеми да се решават с водещото участие на местните политици.

„Помощта на Европейския парламент и на съседните държави за Република Македония е налице, но страната трябва да създаде сама устойчиво решение за излизане от кризата“, добави Росен Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
"Според статистиката на Евростат най-богатите 20% от българите имат по-нисък среден доход от най-бедните 20% от хората във Великобритания,Франция, Германия или някоя от другите богати европейски държави."==Любопитното е че под влиянието на медийната среда в България, тези наши 20% от населението се имат за богати хора, бизнесмени! Объркани са тотално до там че се припознават като "ДЕСНИ" ! ха ха ха :))) да се смее ли човек да плаче ли!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
Някой вижда вълни : "В момента сме най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа. Виждаме вълна от българи, които се връщат обратно в страната си, защото тя отваря пред тях нови хоризонти за професионална реализация и образование, каза още държавният глава.====Някой вижда вълни .."...А страната ни продължава да губи население, изтъкна и проф. д-р Веселин Минчев. Напусналите България в последните 20 години не са повече от 1 милион души, но ние сме миграционно изтощени, смята той. По думите му българите нямат нагласа да се връщат от чужбина. Доказателство за това е, че и парите, които родните емигранти изпращат на близките си в страната, показват устойчиво увеличение от 300 млн. лева през 2000 г., през 600 млн. лв. за 2007 г. до 1,3 млрд. лева през 2015 г."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 3
STRAHO
преди 7 години
"Великобритания ще бъде по-силна в рамките на Европейския съюз. Уверен съм, че тя ще избере пътя на европейската интеграция и че потенциалната опасност тя да излезе от Европейския съюз няма да се реализира", каза българският държавен глава.===Ха ха ха ха ..как ли са се смяли лордовете !? Той бил уверен какъв път ще избере UK ! хааа ха ха ха ако изобщо го чуят британците какви ги плещи напук ще избягат от Европа от унижение. Поне да бе казал "надявам се" ! Току виж се е надявал докато го казва на титла "сър" за спасението на Великоритания! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
Най същественото в тази "реч" е .........че е била на АНГЛИЙСКИ !!! ??? ...на английски !!??? ===!!! ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 3
STRAHO
преди 7 години
"В момента сме най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа. Виждаме вълна от българи, които се връщат обратно в страната си, защото тя отваря пред тях нови хоризонти за професионална реализация и образование, каза още държавният глава."==="Прогнозата в Годишния доклад за икономическо развитие и политики на България за 2016 г. е за недостиг на работна сила в средносрочна перспектива от 250 000 - 400 000 души, в зависимост от двата варианта на икономическа активност и възстановяване на темповете на растеж от предкризисния период. Паралелно с това пък заради структурата на земеделското производство от 2007 г. насам като член на Европейския съюз България е изгубила около 10 млрд. лева добавена стойност и близо половин милион работни места. Това стана ясно при представянето на втората част от Годишния доклад за икономическо развитие и политики на Института за икономически изследвания при БАН."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
"В момента сме най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа. Виждаме вълна от българи, които се връщат обратно в страната си, защото тя отваря пред тях нови хоризонти за професионална реализация и образование, каза още държавният глава."===Според статистиката на Евростат най-богатите 20% от българите имат по-нисък среден доход от най-бедните 20% от хората във Великобритания,Франция, Германия или някоя от другите богати европейски държави. Над три пъти са се увеличили българите, които искат да се преселят в друга европейска страна през 2011 г. в сравнение с 2007 г. Докато при влизането на България в Европейския съюз емигрантите са посочвали като причина професионалната реализация и семейните причини, за да се установят в чужбина." "Българи масово ще гладуват без парите на роднините в чужбинаИкономиката ни закъсва за работна ръка, но заплатите не се вдигат и емиграцията продължава, отчита БАН" .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 7
ABBA
преди 7 години
Кой пак е изпълзал изпод чехълчетатаааааа...... ?!Барем да беше обявил война на Москва бе ербап!!! Ся к'во? Нек'ви еврогггейски ценности. Аре баста! Изтъркано.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 7
abdul
преди 7 години
ЕС е платформа, чрез която 40 мутри си разцъкват бакшиша от данъците на ***-а.Доказателство е мутрата, която ни е премиер в момента и се хвали non-stop за какво лилето е поарчила паричките НИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 8
abdul
преди 7 години
Яко се е наперкал днеска :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
Браво Инвестора ...набарахте златната жила , след Путин май Плевелиев ше ви храни с популярността си ! От една негова "реч" излизат поне пет благодатни статии !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още