IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сметната палата изпрати докладите за общините Левски и Рудозем в прокуратурата

Одиторите провериха финансовото управление и обществените поръчки в двете общини

12:20 | 22.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сметната палата изпрати докладите за общините Левски и Рудозем в прокуратурата.

Одиторите са проверявали община Левски за съответствие при финансовото управление за периода от 1 януари - 31 декември 2014 г. Проверката в  Рудозем е била за възлагането и изпълнението на обществени поръчки за периода от 1 януари 2013 — 31 декември 2014 г., съобщи Сметната палата.

Одиторите уточняват, че Сметната палата изпраща одитния доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за престъпление. 

Тези данни обаче не могат да бъдат огласени до приключване на наказателното производство.

Докладите са публикувани, но без частите, които са изпратени на прокуратурата. 

В частите за нарушенията в областта на обществените поръчки докладите са изпратени на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки. Те са изпратени съответно и на кметовете на двете общини и на общинските съвети.

Докладът за извършения одит на възлагането и изпълнението на обществени поръчки в община Рудозем и материалите към него са изпратени и на Агенцията за държавна финансова инспекция и на специализираните органи за превенция и борба с измамите и корупцията на Европейския съюз.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още