IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия ще решава за екстрадирането на Цветан Василев през 2017 г.

Апелативният съд в Белград върна делото заради липса на достатъчно доказателства

12:50 | 12.09.16 г. 1
Сърбия ще решава за екстрадирането на Цветан Василев през 2017 г.

Делото за екстрадирането на банкера Цветан Василев се връща в изходна точка, след като Апелативният съд в Белград е заявил, че трябват още доказателства по случая. Това съобщи bTV.

Казусът отново ще бъде разгледан от Висшия съд в Белград. Така решението за връщането на Василев в България се отлага за 2017 година.

През април Висшия съд в Белград прие, че делото срещу банкера в България е политически процес, както и че условията в местата за лишаване от свобода в страната ни са лоши. Тогава съдът изслуша и обясненията на Василев, че българската прокуратура го обвинява в присвояване на 206 млн. лева от Корпоративна търговска банка (КТБ).

В началото на юни съдът разреши екстрадирането на банкера, но адвокатите му веднага обжалваха този акт.

Сега, на втора инстанция, съдът преценява, че доказателствата за екстрадирането на Цветан Василев в България са недостатъчни и връща процеса в изходна точка. Според законодателството на Сърбия последната дума по делото обаче има правосъдният министър на страната.

На 28 юли 2014 г. прокуратурата в България обвини Цветан Василев за длъжностно присвояване на 206 млн. лв. от КТБ. Той се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември 2014 г., след като в Белград беше получено известието за неговото издирване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
aldy
преди 7 години
Мдааам, изтича двегодишният срок за внасяне на обвинението в съда. Ако цацаратурата пропусне, всичко започва отначало, с ново искане за екстрадиране и пр. А Цецо Мустака, дори и да спечели всичките дела, трябва да е смахнат, за да се върне в този разбойнически вер теп, защото просто ще го претрепят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още