IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът в Белград е разрешил екстрадицията на Цветан Василев

Защитата на банкера ще обжалва това решение пред следваща инстанция

11:58 | 09.06.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Съдът в Белград е разрешил екстрадицията на банкера Цветан Василев. Това информира БНТ, позовавайки се на свои източници. Банкерът и защитата му ще обжалват това решение пред следващата инстанция.

По повод искането на Василев за политическо убежище и сръбско гражданство, според източниците на националната телевизия, магистратите в Белград са заявили, че няма да вземат отношение по политическите аспекти на случая. 

Искането на българската прокуратура за предаването на Василев се гледа за втори път от Висшия съд в Белград.

Преди година отново беше разрешена екстрадиция. След обжалване обаче Апелативният съд отмени решението. През юли изтича 2-годишният срок за разследването за КТБ и вероятно процесът срещу банкера ще започне задочно, заради забавянето на процедурата по екстрадиция.

На 28 юли 2014 г. прокуратурата в България обвини Цветан Василев за длъжностно присвояване на 206 млн. лв. от КТБ. Той се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември 2014 г., след като в Белград беше получено известието за неговото издирване.

На 10 март 2015 г. Висшият съд в Белград взе решение да предаде на България Цветан Василев, но решението беше обжалвано пред Апелативния съд и отменено на 11 март 2015 г. Апелативният съд нареди на Висшия съд да повтори процедурата за установяване на предпоставките за екстрадирането му.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
marto76
преди 7 години
Българските граждани и прокурори жадуват да видят на родна земя този прочут мустак на Цветан Василев! А затворниците в Казичене го очакват с трепет да му се порадват! Цецо, готов ли си за затвора?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Kalista108
преди 7 години
Откога я чакаме развръзката около КТБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още