IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов: Още е твърде рано да обявим загуба

Само ГЕРБ и Движение 21 издигнаха кандидати за вота - другите кандидати са подкрепяни от инициативни комитети, смята финансовият министър

20:23 | 06.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В централата на ГЕРБ тече заседание на кабинета. Снимка: <em>Facebook профил на Севда Арнаудова</em></p>

В централата на ГЕРБ тече заседание на кабинета. Снимка: Facebook профил на Севда Арнаудова

Ситуацията пред урните е много динамична и още не са получени окончателните резултати от големите градове и от чужбина, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред "Нова телевизия". Неговото "лично мнение" е, че на този етап правителството не трябва да подава оставка.

Горанов участва в заседание в централата на ГЕРБ, където бяха привикани всички министри на партията. Според него няма единна позиция дали правителството трябва да подаде оставка, макар и това да беше заявка на Борисов още преди изборния ден. Решение ще бъде взето на заседанието на Изпълнителния съвет на партията. 

Вицепремиерът Томислав Дончев поддържа тезата, че кабинетът трябва да подаде оставка. Горанов е на мнение, че резултатите първо трябва да бъдат анализирани.

"Тази вечер е рано за оставка и няма смислен аргумент за нейното подаване", заяви още той и допълни, че правителството не е участник в президентските избори.

Владислав Горанов беше категоричен, че "технически погледнато" партиите, издигнали кандидат в този вот, са само ГЕРБ и Движение 21. Другите кандидати са подкрепяни от инициативни комитети.

За него при това положение това не означава, че ГЕРБ губи изборите, още повече, че резултатите са предварителни.

Горанов е убеден, че ГЕРБ трябва да остане в изпълнителната власт, за да защити избирателите, защото БСП се готви да управлява с подкрепата на ДПС. 

За Жельо Бойчев от БСП кой ще бъде на власт решават избирателите, а самият Бойко Борисов сам е превърнал изборите във вот на доверие. Той допълни, че досега левите не са търсили подкрепа от други политически сили, а само от българския народ. 

Според него Румен Радев е водил "открит разговор" с изибрателите, а хората очакват и искат промяна. 

Горанов посочи още, че посланията в президентския вот не са били свързани с преките задължения на президента на страната. Това е доказателство,че през президентската институция БСП се опитва да да вземе изпълнителната власт. 

Реформаторският блок запазва позициите си, смята пък един от лидерите на блока Божидар Лукарски.Той посочи, че изводи от вота ще бъдат направени след 2-рия тур. Петър Москов допълни, че има опасност "България да осъмне с президент червен генерал", който иска да извади страната от НАТО. "Днес е моментът е всеки от десните лидери да уточни от коя страна на фронта стои", заяви още той и призова "десницата" да се уточни дали подкрепя "червения генерал" или управляващата проевропейска партия. 

"Залогът е политическото бъдеще на България", категоричен е той.

 

Резултатите от вота можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
gabarduk
преди 7 години
загубата ви е сигурна бе ..... този.........Змей Горянов с тези ваши сметки ............ама мнооооооооооооооого нахални сте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още