IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слави Трифонов: Политическата власт получи звучен шамар

Няма как политиците да не се съобразят с резултатите от референдума, смята шоуменът

21:34 | 06.11.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Слави Трифонов. Снимка: Олег Попов, <em>Investor Media Group</em></p>

Слави Трифонов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Като огромна победа за българската пряка демокрация определиха референдума от инициативния комитет, провели подписката за провеждане на националното допитване. "Хората показаха, че искат да решават те", каза Иво Сиромахов по време на пресконференция, провела се в кино "Люмиер".

"Политическата власт получи звучен шамар", каза още той и допълни, че не е възможно политиците да не се съобразят с резултатите от референдума. Трифонов обаче беше категоричен, че ако депутатите не се съобразят с мнението на 3 млн. души, може да има санкция от народа. 

От инициативния комитет критикуваха начина, по който се провеждоха изборите и събралите се опашки пред избирателните секции.  Тошко Йорданов посочи, че на някои места хората е трябвало да чакат на две опашки, за да гласуват и за президент, и на референдума.

"Избирателната комисия работи срещу това българските граждани да упражнят гласа си", каза още той.

Една от следващите инициативи на екипа на Слави Трифонов ще бъде електронното гласуване, с което ще бъдат избегнати голяма част от тези проблеми. "Бройката на депутатите е голяма", допълни още той.

Референдумът е напът да успее - все още не е ясно дали резултатът ще бъде задължителен за Народното събрание. Предварителните резултати показват, че засега резултатите трябва да бъдат разгледани и одобрени от парламента. Все още обаче не са обработени данните от чужбина, посочиха още от инициативния комитет.

При мажоритарен вот политическите партии ще избират кандидати, които са личности, а не "послушковци", заяви Слави Трифонов. Той защити и искането за намаляването на субсидията за политическите партии с мотива, че в Германия партиите получават по 0,50 евро за глас, докато у нас субсидията е 11 лева на глас. 

Шоуменът отказа да отговори категорично дали ще направи партия след резултата от допитването. Той обаче допълни, че всичко "зависи от обстоятелствата".

Резултатите от изборите можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
Jay Gould
преди 7 години
Голяма мъка им е на някои с тоя референдум ;) Особено на част от медиите които внезапно ще се окажат без финансиране, защото никой от частния бизнес няма да им даде и лев. Каквито и да са плановете на Трифонов, засега я кара в наш интерес - на буржоазията и десницата. А левичарите нека си реват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 7 години
Слави Трифонов е следващия човек, който е използван от едно задкулисие за да бъде излъган българския народ за пореден път. Нещо като поредния Жорж Ганчев, Яне Янев, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов или Валери Симеонов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
Stone_Kold
преди 7 години
Стадото овце да разбере че дупетатите и 5 да станат пенсиите и заплатите няма да почватпкато в гърция 800 евро минимум
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
The Big One
преди 7 години
Ъъъъъ, госин чалгар - шибинг, шибинг !Мръша мърсна !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още