IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Карадайъ: Избирателите на ДПС очакват промяна в страната

Има сериозно отстъпление от демократичните ценности, смята лидерът на ДПС

01:15 | 07.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Избирателите на ДПС очакват промяната в страната, коментира председателят на партията Мустафа Карадайъ по време на пресконференция в Международния пресцентър в НДК. Така той отговори на въпрос коя президентска двойка ще подкрепи движението на балотажа и посочи, че ръководството на партията няма да влиза в преговори за балотажа.

В ДПС са доволни от резултата на първия тур. "Общата картина е ясна - българските граждани очакват промяна", допълни той.

Той беше категоричен, че движението няма да дава непоискана подкрепа. Движението подкрепи на първия тур независимия кандидат Пламен Орешарски.

На брифинга липсваше независимият кандидат, подкрепен от ДПС Пламен Орешарски. Лидерът на ДПС обясни, че са в координация с него и той е казал, че ще коментира изборните резултати, а не тези на социолозите.

Според Карадайъ изборните резултати потвърждават политическата теза на ДПС - има сериозно отстъпление от демократическите ценности в последните две години. Като пример той посочи промените в Изборния кодекс броени дни преди вота. 

Той допълни и че не е добре да има концентрация на всичките власти в една персона. Така, без да каже директно, че подкрепя Радев, ДПС на практика даде подкрепата си за него.

Мустафа Карадайъ потвърди и думите на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ все пак е първата политическа сила, защото независим кандидат, издигнат от инициативен комитет - Румен Радев, победи кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

Какво се случи в изборния ден можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ratten
преди 7 години
очакват, ама няма да е тая която очакват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още