IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок ще подкрепи Цачева на балотажа без ДСБ

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева нарече неестествено да не бъде подкрепен десният кандидат

18:24 | 07.11.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Партиите от Реформаторския блок, без Демократи за силна България (ДСБ), ще подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев на балотажа в неделя. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски, предава БНР.

За нас статуквото беше това, което се случи 2013-2014 година, когато управляваха БСП и ДПС, и ние сме твърдо убедени, че гласувайки за госпожа Цачева, не трябва да допуснем България отново да влезе в тази спирала и това нещо да се повтори отново, заяви Лукарски.

Лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева нарече неестествено да не бъде подкрепен десният кандидат на втория тур. 

Няма случай в света, няма случай в Европа, който аз да познавам и който да мога да ви цитирам, в който две партии, защото ние не сме единствената страна, в която има повече от една партия, член на ЕНП, да не е подкрепила своята сестринска партия. 

Кандидатът на Реформаторския блок за президент Трайчо Трайков не присъства на срещата на партиите от блока с кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. По-рано, пред БНР Трайков заяви, че не може да призове “по инерция” за подкрепа на Цачева на балотажа. 

Самата Цецка Цачева покани на среща Трайков, от когото искала да чуе дали би допуснал "червен генерал" да поведе президентската институция и да направи завой в политиката на България, допълва БТА.

За поканата си към ген. Румен Радев за дебат тя се пошегува с думите "дами канят". Сериозно добави, че от него ще поиска отговор как ще изпълни обещанията си, с които е постигнал резултата на първия тур. Според нея той не познава добре правомощията на президентската институция.

Цачева и Манушев обещаха да са гарант за членството на страната ни в НАТО, свързаната с него модернизация на армията, както и да не се отклоняват от европейския път.

Очаквам от лидерите, които единно застанаха зад нашата кандидатура, с изключение на Радан Кънев, да призоват всички граждани на България, които не желаят отново управление на БСП-ДПС, каза още Цачева.

Днешният разговор беше свързан с ценностите на десницата - сигурността, законността, ефективността на публичните финанси, на тази база РБ зададе определени въпроси, отбеляза Петър Москов. Отговорите, които са получили от Цачева и от кандидата за вицепрезидент, удовлетворявали реформаторите.  

Още новини за изборите може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
dakl
преди 7 години
"Принципните " полинтици от РБ отдават своята подкрепа на бившата партийна секретарка Цецка Цачева и са против безпартийния генерал нееднократно специализирал в САЩ Р.Радев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
fri
преди 7 години
Ъпсурт - Bai ***,нямаш елементарно възпитание
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
Ivel
преди 7 години
Да се махат час по-скоро, наглеци тиквочи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 3
national power
преди 7 години
Генерала ги разби направо ги утрепа.Гледат уплашени мигат и не осъзнават кво им се случва.Изкефих се максимално как навря външния министър в *** ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 1
strol
преди 7 години
Да,подкрепата ще се състои от общо три гласа,тези на Кунева,Москов и Лукарски :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още