IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подадена е още една жалба срещу търга за тол системата, въпреки че той е спрян

Новата жалба е внесена на 10 януари и също е срещу спорното решение на пътната агенция да даде срок за внасяне на оферти до 5 януари 2017 г.

09:57 | 12.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Още една жалба срещу обществената поръчка за тол системата е подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), въпреки че поръчката беше спряна веднага след Нова година заради жалба на чешката компания „ТОЛЛНЕТ“ АД, показва справка в регистъра на Комисията.

Новата жалба е внесена на 10 януари и също е срещу спорното решение на Агенцията „Пътна инфраструктура“ от края на декември 2016 г. да даде само няколко дни за подаване на оферти. Може би точно с цел да избегне нови жалби, които да спънат процедурата, Агенцията заложи 5 януари 2017 г. като краен срок, след като приключи поредното дело във Върховния административен съд заради търга.

Жалбата е подадена от фирмата за компютърни услуги и изграждане на телекомуникационна инфраструктура „Алтима България“ ЕООД, чийто собственик е хърватското дружество Мрезне Технология Версо ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Фирмата се представлява в България от хърватския гражданин Марио Геренчир.

Търгът за тол системата беше обявен през април миналата година и е с индикативен бюджет 200 млн. лева. Оттогава той беше спиран на няколко пъти заради жалби.

Според министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова всички жалби срещу процедурата са опит за саботаж на въвеждането на тол системата, тъй като са с едни и същи текстове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още