IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция ще проверява всички тунели след инцидента на "Хемус"

Експертите трябва да са готови с докладите до 10 февруари

17:48 | 07.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria On Air</em></p>

Снимка: Bulgaria On Air

Агенцията „Пътна инфраструктура“ сформира специални експертни групи, които ще проверяват извънредно всички тунели по републиканската пътна мрежа в страната след инцидента в тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“, съобщават от Агенцията.

Докладите от огледите трябва да са готови до 10 февруари.

В неделя (5 февруари) част от конструкцията на осветлението в тунела падна върху преминаващ автомобил и уби на място жена, пътуваща в него. Конструкцията е била силно корозирала.

Заради инцидента отсечка на магистрала „Хемус“ е затворена за движение по заповед на служебния регионален министър Спас Попниколов. По случая проверка започна и прокуратурата.

В момента се ремонтира тръбата на същия тунел в посока към Варна. Преди ремонта е направена проверка и на двете тръби на тунела. По препоръка на експертите ремонтът е започнал от тръбата в посока към Варна.

От Пътната агенция посочват, че тунелите по републиканската пътна мрежа са общо 28. Те се намират на територията на областите София, Враца, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Пловдив и Смолян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bigi
преди 7 години
Същите тези експертчета са проверявали тунелите и предишния път. Защо да им вярваме сега? АПИ просто иска да замаже положението. Не само уволнения,а присъди трябва да има там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още