IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

KMV подаде уведомление до КЗК за придобиването на Куадрант Бевъриджис

Регулаторът трябва да се произнесе по сделката до два месеца.

17:46 | 04.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV) подаде уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за придобиването на производителя и дистрибутор на продуктите на Pepsi за България „Куадрант Бевъриджис“ АД, показва справка в регистъра на антимонополния регулатор.

Сделката беше обявена от „Куадрант Бевъриджис“ в края на април. Регулаторът трябва да се произнесе по придобиването до два месеца.

„Куадрант Бевъриджис“ АД оперира на българския пазар от 2007 г., като бутилира и дистрибутира брандовете Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, Gat Foods, соковете и нектари Prisun и водата Bellissima. Компанията е дистрибутор и на енергийната напитка Rockstar.

KMV е най-големият производител на минерални и трапезни води в Чехия. Компанията е основана през 1873 г. от Хайнрих Матони, роден в Карлови Вари.

През 1994 г. компанията е приватизирана от италианското предприемаческо семейство Паскал. В момента Karlovarské minerální vody бутилира води от брандовете Mattoni, Magnesia и Aquila и ги изнася за над 20 страни в целия свят. Компанията има близо 400 служители.

Наскоро KMV придоби две водещи бутилиращи компании в Унгария и продължава с експанзията в региона.

Това е втората голяма сделка в сектора на водите и безалкохолните напитки в България от последните месеци. В края на миналата година белгийската компания Spadel придоби дела на Advent International в производителя и дистрибутор на бутилирана вода "Девин" АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още