IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България иска да привлича по 100 хил. китайски туристи годишно

В Шанхай бе открит български туристически информационен център

13:04 | 15.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: МТ</em></p>

Снимка: МТ

Първият за Китай български туристически информационен център бе открит в Шанхай, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

Центърът във финансовата столица на Китай е открит след споразумение между Mинистерството на туризма и компанията ACN Worldwide.

Офисът ще свързва български с китайски туроператори и ще представя на огромния китайски пазар възможностите за туризъм в България. 

Откриването на центъра е първата стъпка, следват много усилия на посолството в Пекин и на генералното ни консулство в Шанхай, заяви при откриването Григор Порожанов, посланик на България в Китай.

Преди това пред българските дипломати той ясно постави целта - в близко време китайските туристи в България да стигнат 100 хиляди годишно.

За церемонията в Шанхай пристигна зам.-министърът на туризма Милко Теофилов, който пред над 200 гости показа със сравнителен анализ, че България има огромен шанс да развива туризма си, подготвяйки туристически пакети за необятния китайски пазар.

Той цитира и данни, сочещи възходящ тренд. От януари до юни 2017 г. около 16 хил. китайски туристи са посетили България, което е 50% ръст в сравнение със същия период на 2016 г.

Потенциалът за ръст обаче е огромен - в момента 0,2% от всички пристигнали от Китай в Европа посещават България. Твърдо вярвам, че този резултат ще бъде надграден, каза Теофилов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още