IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри

Причината е трагичният инцидент край Своге, в който загинаха 17 души

11:18 | 31.08.18 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на министрите на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев по повод трагичния инцидент край Своге, в който загинаха 17 души, съобщи БТА.

Министрите още в неделя са заявили своята готовност за този акт.

На излизане от МВР Валентин Радев е коментирал, че по-късно ще има информация за оставките, съобщи БНР. Очаква се по темата да има брифинг в  Министерския съвет от 12.30 часа.

Преди дни стана ясно, че материалите в асфалта на мястото, където стана катастрофата, не са подходящи за тежко и среднотежко движение. 

Вчера директорът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Светослав Глосов, както и Николай Нанков се явиха като свидетели в Националната следствена служба във връзка с катастрофата. За разпит бяха извикани и членовете на комисията, която е приела пътя край мястото на инцидента.

Очаква се днес следователи от Националната следствена служба да вземат проби от пътната настилка край Своге, информира националното радио. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 27 rate down comment 3
4i40
преди 5 години
Бушоните изгърмяха...А лилито къде е , лилито...???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още