IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четирима народни представители от "Атака" напускат "Обединени патриоти"

Явор Нотев, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова застават зад лидера си Волен Сидеров и не остават на досегашните си постове в парламента

12:46 | 04.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Архив Bulgaria ON AIR

Четирима народни представители от Партия "Атака" напускат парламентарната група на "Обединени патриоти" и стават независими депутати, съобщи БТА. Решението обяви Явор Нотев, който е заместник-председател на Народното събрание. Заедно с него напускат Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова.

Според Нотев това, което е останало от групата след позорното изгонване на лидера на "Атака" и председател на ПГ Волен Сидеров, члена на ръководството на ПГ Десислав Чуколов и уважавания парламентарист Павел Шопов, не е това, за което са гласували българските граждани.

„Изгонването на трима членове на "Атака" от парламентарната група на "Обединени патриоти" доведе до намаляване броя на групата и отпадането на партията от третото място в парламента, негодува Нотев. – Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни след завръщането на Валери Симеонов в българския парламент.”

Заместник-председателят на Народното събрание коментира, че Симеонов е бил "прогонен от изпълнителната власт" след протести.

"Той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици, емоционално заяви Явор Нотев. – Като подигравка приемаме предложението на новото ръководство на тази група да останем нейни членове, запазвайки своите позиции в парламентарни комисии, а в мое лице и на заместник-председател на българския парламент, срещу обявяването, че ние сме членове на групата от гражданската квота. Извинете, тези, които напускаме днес тази група, сме членове на централното ръководство на партия "Атака" и няма как да направим компромис с нашата политическа ориентация.".

Нотев потвърди, че четиримата депутати от „Атака“ остават в българския парламент като независими депутати.

“Депутатите от "Атака" сме заедно тук и сега и стоим зад нашия лидер, и ще работим за осъществяване на партийната програма, заяви той. Попитан дали ще подкрепят правителството, Нотев каза, че това зависи от решенията и идеите, които правителството ще иска да претвори в работата на парламента.

Investor.bg припомня, че в средата на юли Партия "Атака" беше изключена от „Обединени патриоти“. До раздялата се е стигна заради множество проблеми в коалиционното обединение. Преди отстраняването на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“ с аргумент, че не работи и групата няма коалиционен живот, и от трите формации, включително и техните лидери, винаги споделяха общо мнение, че техните кавги не клатят управлението и не застрашават стабилността на голямата коалиция Борисов-3. Едва преди разкола се появиха обратни твърдения от страна на "Атака".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още