IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

11 нови случая на коронавирус в България

Смолян и Велико Търново вече са на каратата на COVID-19

17:48 | 18.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

11 са новите случаи на коронавирус в България. С тях общо в страната потвърдените положителни проби вече са 92.
Това стана ясно по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Председателят на Щаба  генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски уточни, че на картата на заболяването у нас вече са и Смолян и Велико Търново.

В Смолян пациентът е в добро общо състояние, завърнал се е от Великобритания преди два дни. Изолиран е в болницата. Във Велико Търново пациентът също е в леко състояние, настанен е в инфекциозната клиника. 

Мутафчийски отново разясни, че гражданите, които идват от рискови държави, остават под карантина. По време на карантината, ако имат оплаквания, се обаждат на личния си лекар, който преценява дали да ги изпрати в болница или не. Личният лекар не се среща с тези пациенти, подчерта той.

Не се тестват пациенти, които са в извънболнично лечение, каза още ген. Мутафчийски. "Лабораториите имат определен капацитет. В много държави вече не тестват своите пациенти извън тези, които са постъпили в болнично лечение. При положителен тест, той се потвърждава пред Националната лаборатория", обясни председателят на Щаба.
Към момента  няма нови установени случаи в Банско. 

Предстои да бъде обсъден въпросът с направленията и провеждането на нужните изследвания на бременните жени и на тези, на които им предстои да излязат в болничен или да раждат планово. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още