IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какво е по-различна инициативата „Предай нататък“ в помощ на възрастни хора?

Променяме се като общество, защото около нас има хора, които постоянно ни помагат и подкрепят, съобщиха Георги Малчев и Ваня Ананиева

23:18 | 09.12.21 г.
С какво е по-различна инициативата „Предай нататък“ в помощ на възрастни хора?

До момента каузата е помогнала на 13 общински домове за възрастни хора и хора с увреждания, които имат по-добър живот благодарение на „Предай нататък“.

„Успяхме да направим съществени промени в някои от домовете – направихме фитнес площадка в дома за възрастни хора в Добрич „Балчик“, където бяха поставени специални уреди за раздвижване на хора, които са в инвалидни колички“, разказа Ваня Ананиева.

Ремонтирано е и общото помещение в Дома за хора с увреждания в град Русе.
„То беше в лошо състояние и пълно със стари вещи. С помощта на дарители и много наши приятели успяхме да осигурим необходимата сума за ремонт и за закупуване на нови мебели“, разказа тя.

Тя е категорична, че фондацията поема отговорността винаги парите да бъде използвани за нещо конкретно.

Друга тема от разговора бе как държавата участва в промяната на условията в домовете за възрастни.

"Ние не си задаваме въпроса защо не го прави държавата. Знаем, че нещо трябва да бъде свършено и просто го правим. В някои от по-големите домове хората са по-гъвкави и по-уверени – имат фейсбук страници и така се опитват да наберат средства", информираха събеседниците.

Те съобщиха, че празничен обяд и вечеря ще получат 13 домове за възрастни в страната – три от домовете в Русе, а също и в Добрич, Щърково, Крушуна, Нови Пазар и други. Някои компании ще пратят индивидуални подаръци на хората в социалните заведения. Те ще получат маски, лакомства, козметика. 681 възрастни хора ще се радват и на индивидуален подарък.

"Светът се променя с малките действия, които предприемаме. Ние сме от тази страна на инициатива, в която сме абсолютно убедени, че се променяме като общество, защото около нас има хора, които постоянно ни помагат и подкрепят", заяви Георги Малчев.

В момента даренията се извършват на сайта на организациите, като за коледен обяд и вечеря те са – 25 лева, а само за коледен обяд -15 лева.

Склонни ли са българите да даряват и да участват в благотворителни инициативи? Стават ли каузите целогодишни? Какво творят хората от домовете в работилниците за подаръци?

Целия разговор може да видите във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още