IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Държавата ще помага на общини, които харчат прозрачно

Министрите ще обсъждат проверки в общините, които ще получат помощ

11:41 | 02.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Високите цени на тока и газа и как да бъдат подпомогнати общините, за да се справят с тези проблеми, ще обсъждат министрите на оперативно заседание по-късно в сряда.

Премиерът Кирил Петков подчерта в началото на редовното заседание обаче, че правителството иска да е сигурно, че тези общини, които ще получат помощ, харчат прозрачно бюджетите си. 

„От една страна, нямат средства за важни неща като училища, осветление, от друга - виждаме непрозрачно харчене на пари по други пера“, посочи той и даде пример със Столичната община. 

Петков заяви, че ще се обсъжда как да има потенциални проверки от АДФИ.

„Ще се развам да чуя от министъра на МВР за напредъка в разследването на „Булгараз", защото видяхме, че явно имат сериозни допуснати нарушения, за да имаме тези високи цени на газа. Оттук нататък да сме сигурни, че всеки, който е направил своите грешки, дали волно или неволно, и въпросът е колко волно, да знаем, че ще има последствия и никой не може да прави просто решения, които накрая българският потребител да плаща“, посочи Кирил Петков.

Министърът на отбраната ще информира колегите си за последните новини около НАТО и Русия. Следим ежедневно какво се случва в националната сигурност, каза Петков.

На редовното заседание външният министър ще говори за политиките на България в рамките на френското председателство на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още