IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецпрокуратурата поема сигнала на Нинова за изложението "Експо 2020" в Дубай

Държавното обвинение ще разследва как е изпълнена обществената поръчка при представянето на страната ни на изложението

16:53 | 21.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Върховната касационна прокуратура е образувала преписка по сигнал, съдържащ данни за закононарушения и евентуално ощетяване на бюджета във връзка с възлагането и изпълнението на обществена поръчка по повод организацията и участието на България в Световното изложение "Експо 2020" в Дубай. Това съобщиха от държавното обвинение.

Преписката е изпратена по компетентност на Специализираната прокуратура с оглед на данни за евентуално извършено длъжностно престъпление.

От прокуратурата припомнят, че сигналът е от вицепремиера и министър на икономиката и индустрията до главния прокурор.

Преди двайсетина дни Корнелия Нинова заяви, че „Експо 2020 Дубай е черна дупка, в която потънаха милиони“.

Тогава тя се закани да спре всички плащания по договора с консорциума заради неизпълнени дейности, свързани с рекламирането на България, и видя корупционни схеми при представянето на страната ни на Световното изложение в Дубай.

Според икономическия министър представянето на страната ни злепоставя името на България в чужбина. Договорените с министерството събития и участници в тях се разминават от фактическото състояние, като са били допуснати допълнителни и различни участници в събитията – фирми и физически лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още