IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков отива в Румъния, за да обсъди с Николае Чука нови енергийни проекти

Българският министър-председател ще се срещне в петък и с президента на страната Клаус Йоханис

20:10 | 28.04.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Румъния на 29 април. В Букурещ премиерът Петков ще се срещне с министър-председателя на Румъния Николае Чука и с президента Клаус Йоханис, съобщиха от Министерски съвет. 

Акценти по време на срещите ще бъдат задълбочаване на двустранните отношения, регионалното сътрудничество, реализацията на инфраструктурни и енергийни проекти, които ще са в полза на свързаността и сигурността в региона, включително в контекста на войната в Украйна.

В делегацията, водена от Кирил Петков, ще бъдат вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министърът на отбраната Драгомир Заков, министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов.

По-рано днес Петков се срещна в Киев с украинския президент Володимир Зеленски. Премиерът е уверил държавния глава на нападнатата от руските военни страна, че ще представи искането му пред коалиционния съвет за ремонт на украинската тежка бойна техника. Според Петков България е предложила на Киев да доставя газ от терминалите за втечнен газ от Гърция и Турция чрез Трансбалканския поток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Alex Silver
преди 1 година
От тия ***** освен бели и пакости работа не чакай. Харвардски музиканти. Надуват инструмента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
13 дни "Български пощи" не приемат никакви праткиБезпрецедентното блокиране на системите остава без коментар от правителствотоавторДИЛЯНА ДИМИТРОВА Илияна Кирилова"Ни-що!" Това е краткият отговор на въпроса какво може в момента да се изпрати чрез "Български пощи". Даден е от произволно избран пощенски клон в София днес - 10 дни, след като за първи път се разбра за голямата хакерска атака срещу системите на държавното дружество.Сривът блокира изплащането на пенсии и помощи, които впоследствие бяха прехвърлени на хартиени списъци, а срокът за получаването им - удължен. Великденските добавки за някои пенсионери станаха първомайски, понеже за тях срокът се удължи до 3 май.Заедно с тези огромни задачи обаче, хакерската атака блокира и основната работа на пощите - изпращането на пратки. 10 дни то е напълно преустановено, а чрез "Български пощи" оперират и хиляди фирми. Отчасти е спряно и доставянето на пратки - получаването им е възможно само ако не се дължи плащане.Последната актуална информация на сайта на държавното дружество е от 18 април. Днес пред "Сега" от пресцентъра на дружеството казаха, че работата по отстраняване на пораженията продължава. Повече информация кой и какво прави за възстановяване на системите липсва, въпреки че задачата влиза в отговорностите на няколко министерства. Прекъсването на услугите е безпрецедентно по мащабите си, но правителството усърдно мълчи по въпроса.Първото и единствено изявление на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова за срива в пощите е от 18 април. В него тя увери, че плащането на пенсии и добавки е гарантирано във всеки пощенски клон - нещо, което не отговаряше на истината към онзи момент. И също заяви, че се работи "за отстраняване на всички технически неизправности в най-кратки срокове". Седмица по-късно никой от правителството не коментира дали и какъв напредък е постигнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Борката
преди 2 години
Тоя отива там, където му кажем ние, наглосаксите. Нашето агентче на Ми-6 в Киев също. Няколко кашона хартийки, големи къщя в Лондон и беше готово. Нали е еврейче, купува се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Alex Silver
преди 2 години
Румъния отказва да доставя оръжия на укронацитата. ТОЯ да не би да отива да ги кандърдисва да правят комбина в оръжейния бизнес?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още