IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът: Войната е бизнесът на демагозите

Никоя политическа демагогия не оправдава да се залага живота на почтения човек и да се унищожават постиженията на труда на поколенията преди нас, каза Радев

12:40 | 01.05.22 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Администрацията на президента</em></p>

Снимка: Администрацията на президента

Войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си. Трябва да осъзнаем, че никоя политическа демагогия не трябва и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек, да унищожава постиженията на човешката цивилизацията, съзиждани с труда на поколенията преди нас. Това каза в изявление по случай 1 май – международен ден на труда и работническата солидарност, българският президент Румен Радев. 

По думите му в тези времена на изпитания човешки дълг е да се помага на пострадалите от войната. България е и ще остане съпричастна с всички, които търсят спасение от този брутален братоубийствен конфликт, подчерта държавният глава.



Но в същото време патриотичен дълг е да не се допусне въвличането на родината във войната. „Да не се поддаваме на милитаристките призиви, с които започва всяко кръвопролитие. Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба“, каза още Радев.

Той добави, че войната е най-зловещият враг на труда. „Опустошението заличава съзиданието. Граденото с векове, изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, докато в сърцето на Европа отекват експлозии. Цели градове са в руини. България вече понася косвени щети от тази война в енергетиката и икономиката, а ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността.  Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален. Нашите домове, децата ни, нашата родина и природа могат да станат жертва на тази ескалация“, очерта опасностите Радев.

В същото време обаче според него в страната ни имало политици, които са готови да направят тази опасна стъпка: да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 3
ledosvetlenie
преди 1 година
става въпрос за Демократична България явно я банват по всякакви съкращения
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
ledosvetlenie
преди 1 година
Я *** било цензурно - много правилно на тия даже името не трябва да се споменава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
ledosvetlenie
преди 1 година
Кухи я си отвори резултатите от президентските избори за да си припомниш каква част от БГ населението поддържа президента че нещо си се объркал - И мутрата както и другарчетата ти от *** ядохте пердах на два пъти като мачета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 1 година
ти си пример за демагог и позор за нашата държава! ... да построиш паметник на Мутрата, че ако не беше той да те назначи за президент, никой нямаше да те знае!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още