IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска 53,5 млн. лева за коледни надбавки за пенсионерите

Хората с пенсия под 251 лева ще получат по 50 лева за празниците

13:32 | 18.11.13 г. 1
Правителството отпуска 53,5 млн. лева за коледни надбавки за пенсионерите

Министерският съвет одобри 53,5 млн. лева за коледни добавки за пенсионерите. Така хората с пенсии до 251 лева включително ще получат по 50 лева допълнително, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.  

С тази сума ще бъдат подпомогнати малко над 1 млн. пенсионери. Има създадена организация допълнителните суми да бъдат изплатени заедно с декемврийските пенсии по графика на Националния осигурителен институт (НОИ). 

Средствата за коледните добавки са за сметка на икономии от централния бюджет и вноска от бюджета на Народното събрание, както и на Държавното обществено осигуряване. 

Припомняме, че правителството обсъждаше няколко варианта за подпомагане на пенсионерите за Коледните празници, съобразявайки се със средствата в бюджета. Преди ден социалният министър Хасан Адемов обясни, че са се съобразили с линията на бедността, която е 251 лева, при вземането на решението за отпускането на коледните добавки към пенсиите. 

Адемов добави, че заради кризата няма да могат да бъдат подкрепени всички пенсионери, но подобна стъпка по думите му е дългоочаквана, след като четири години пенсионерите не са получавали коледни добавки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
stasi666
преди 10 години
С две думи - плащане към ромите с държавни пари за подкрепата която дадоха на изборите.Честито на пенсионерите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още