IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската централна банка отне лиценза на "ИнвестБанк"- Русия

Банката е свързана с продажбата на българското пенсионно дружество "Доверие"

18:37 | 13.12.13 г.
Руската централна банка отне лиценза на "ИнвестБанк"-  Русия

Руската централна банка е отнела днес лиценза за извършване на банкови дейности на „ИнвестБанк" - Русия, става ясно от съобщение на сайта на финансовата институция. Назначена е временна администрация, която да управлява банката.

Банка, чийто лиценз е бил отнет, трябва да бъде принудително ликвидирана на основание на решенията на арбитражен съд, съобщават новите управляващи. Причината за отнемането на лиценза са финансови проблеми и пропуски във финансовите отчети.

През последните два дни банката е изпитвала видими трудности да изпълнява дейностите си, се казва в съобщение на Централната банка на Русия. 

Руската ИнвестБанк е свързана с продажбата на пенсионното дружество „Доверие”. Членът на надзорния съвет на банката Сергей Мастюгин е сред основните инвеститори в United Capital – фондът, с който Vienna Insurance Group (VIG) сключи сделка за продажбата на пенсионното дружество.

Продажбата беше обявена още в средата на юли. Още тогава обаче от КНСБ, миноритарен собственик в дружеството, изразиха съмнения по сделката и по-точно неяснота кой е новият собственик и ще има ли достатъчно средства и как точно ще бъде управлявана пенсионната компания „Доверие”. 

От лятото досега обаче няма раздвижване около сделката. Окончателно решение ще има Комисията за финансов надзор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още