IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United Capital се отказа от ПОК "Доверие"

Vienna Insurance Group няма да запази дружеството и очаква нови "добри оферти"

13:43 | 29.01.14 г. 3
United Capital  се отказа от ПОК "Доверие"

Купувачът на пенсионно осигурителната компания „Доверие“ се отказа от сделката, съобщиха от Vienna Insurance Group при представянето на финансовите си резултати за 2013 година. От VIG обаче коментират, че дейността на дружеството, макар и печеливша, не е стратегическа за тях и ще очакват нови "добри оферти", предаде Ройтерс.

През 2013 година печалбата на ПОК „Доверие“ е рекордна и достига 8 млн. евро, отчете още изпълнителният директор на VIG Петер Хаген.

Припомняме, че британското инвестиционно дружество United Capital съобщи пред българските медии през лятото, че възнамерява да инвестира в България. Седмици след съобщението за продажба те трябваше да подадат заявление до Комисията по финансов надзор (КФН) за намерението си да закупят пенсионното дружество. Въпреки уверенията,  това така и не се случи.

Липсата на публична информация относно собствеността на United Capital пък разтревожи обществеността в страната, а управляващата социалистическа партия поиска от регулатора да не допусне сделката, коментира още Reuters.

През лятото на 2013 година Vienna Insurance Group сключи договор за продажба на дела си в „Доверие“ в размер на 92,6% на United Capital – компания, която не е листвана на фондова борса, няма уебсайт или дори телефон за връзка, отбелязва още Reuters.

Сумата на сделката за най-голямото пенсионно дружество у нас така и не беше публично съобщена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Konsultant
преди 10 години
Здравейте,Бихте ли коригирали следния абзац: "През лятото на 2013 година Vienna Insurance Group ПРОДАДЕ дела си в Доверие в размер на 92,6% на United Capital компания, която не е листвана на фондова борса, няма уебсайт или дори телефон за връзка"?Поздрави! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още