IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството дава още 20 млн. лв. за повишаване на събираемостта на приходи

Финансовото министерство ще разполага с допълнителни 2,2 млн. лева, за да плати по договорите с кредитните агенции

09:28 | 01.04.14 г.
Правителството дава още 20 млн. лв. за повишаване на събираемостта на приходи

Малко над 35 млн. лева ще получи Министерството на финансите за подобряване на събираемостта на приходите, гласи предложение на Министерския съвет, публикувано на портала за обществено обсъждане. С него правителството подлага на дискусия постановление за отпускане на допълнителни средства в размер на общо 35,3 млн. лева от централния бюджет.

Освен финансовото министерство, допълнително пари ще бъдат преведени и по бюджета на Конституционния съд.

Най-голямата част от средствата за Министерството на финансите - 20 млн. лева, ще отидат за дейности, свързани с повишаването на събираемостта на публичните приходи, става ясно от предложението. С тези пари финансовото министерство трябва да намали още данъчните измами и да засили митническия контрол.

С допълнителни 12,3 млн. лева финансовото министерство ще трябва да инвестира в развитието и поддръжката на национално значими информационни системи и инфраструктури. 2,2 млн. лева ще отидат за разходите, които министерството прави за агенциите за кредитен рейтинг - Moody’s, Standard and Poor’s и Fitch.

Със същото постановление Министерският съвет предлага да бъдат отпуснати допълнително 250 хил. лева по бюджета и на Конституционния съд. Тези разходи са за персонала, става ясно от проекта на документа.

От Министерския съвет приканват всички заинтересувани страни да дадат становище по предложението. Крайната дата за това е 10 април. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още