IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: БСП и ДПС да гласуват в понеделник ремонта на бюджета с "Атака"

Да погледнем на казуса през интереса на лекарите и пациентите, призова Лютви Местан

12:09 | 31.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: БСП и ДПС да гласуват в понеделник ремонта на бюджета с "Атака"

След провала на днешното заседание на парламента и решението на ГЕРБ да излязат от НС, продължават коментарите на управляващи и опозиция по темата за неуспялата към момента актуализация на бюджета и по въпроса дали има коалиция ГЕРБ – ДПС.

„БСП и ДПС да си викнат "Атака" и в понеделник да си гласуват актуализацията на бюджета“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като участва във форум за управленската програма на партията в областта на вътрешната сигурност за 2014-2018 г., съобщи БТА.

„Кворумът си го имат и в понеделник да си актуализират бюджета. ДПС е единствената партия, която се държа отговорно през тези дни, чест им прави“, каза Борисов.

Той каза, че вчера е отишъл при лидера на социалистите Михаил Миков и му е казал да не си играят с държавата и да актуализират бюджета. Миков му е отговорил: "Моите са се втвърдили, не искат".

"Няма да го направя аз, пък после да ми викат "Горчиво", каза Борисов.

Той зададе въпроса защо управляващите не са актуализирали бюджета на НЗОК преди месец. Според Борисов бюджетът на НЗОК е трябвало да бъде актуализиран, вместо гласуването на Закона за МВР.

„Тогава казах, че ще съжаляват за това, което са направили, тогава къде беше г-н Местан, с цялото ми уважение към него“, попита лидерът на ГЕРБ. По неговите думи управляващите са изоставили пациентите.

Междувременно лидерът на ДПС Лютви Местан призна, че партиите допускат фатална грешка и отново призова ГЕРБ и БСП да приемат окончателно актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет, съобщи Dnes.bg.

„Допускаме една фатална грешка, тя е политическа, гледаме на проблема с актуализацията на бюджета през призмата на партиите, на партийния интерес, а ако положим усилия да погледнем на казуса през интереса на лекарите и пациентите, ще се сетим за вярното решение“, посочи той.

Според него коментарите през последните дни, че има коалиция между ДПС и ГЕРБ, са изиграли решаваща роля за поведението на Бойко Борисов и за напускането на парламента, което спря окончателното приемане на актуализацията на финансите на НЗОК и на държавата.

На въпрос дали ДПС не е станало удобно партийно извинение, той заяви, че "това е нашата съдба, отвсякъде гонени и навсякъде приети, когато конюнктурата налага това".

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още