IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейският съюз отпуска 10 млн. лева за бежанците в България

Средствата ще покрият спешните нужди от увеличилия се емиграционен поток към страната

18:22 | 11.03.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

10 млн. лева за спешни мерки заради увеличения миграционен натиск ще получи България от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ към Главна дирекция  ”Вътрешни работи“ на Европейската комисия.

Това стана ясно днес след среща на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков с делегация на Европейската комисия, която е в София, за да проучи необходимостта от отпускане на средства за страната ни във връзка с подадената апликационна форма.

Средствата са предвидени за реновиране и поддръжка на настоящите центрове за настаняване на лица, търсещи закрила, съобщиха от правителствената информационна служба.

Предвижда се и изграждането на допълнително фургонно селище в случай на увеличение на миграционния натиск. Също така средства от фонда ще бъдат използвани за назначаването и заплащането на допълнителни преводачи в центровете.

Останалата част от финансирането е предвидена за извеждане на външни адреси на лица, вече получили закрила и за финансиране на първоначалната им жилищна адаптация. По този начин ще се осигури допълнителен капацитет в настоящите центрове, без да бъде натоварван националният бюджет.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
За 10000 бежанци - по 1000 лв за...ГОДИНА. По 83.33 лв/месечно.Останалото - от нас.Да са ни честити *** "помощи".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още