IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НС съкрати срока за внасяне на промени в Закона за банковата несъстоятелност

По този начин промяната в текстовете може да бъде експресно приета още през следващата седмица

11:45 | 13.03.15 г.
НС съкрати срока за внасяне на промени в Закона за банковата несъстоятелност

Депутатите съкратиха сроковете за внасяне на предложения между първо и второ четене на Закона за банковата несъстоятелност. С това решение изменения ще могат да бъдат внасяни в деловодството на парламента най-късно до понеделник (16 март).

Така промените в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с КТБ, могат да бъдат експресно приети още по време на пленарното заседание на Народното събрание в сряда (18 март), съобщи БНР. За бързото приемане на проекта с промени в Закона се обяви вчера премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерството на финансите. 

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова обясни, че бързат с проекта, защото последните отчети на КТБ са показали, че активите на банката с отнет лиценз намаляват с 1 млрд. лева.

Тя поясни, че промените касаят дупка в законодателството, която се отнася до управлението на банката в момента, в който вече е отнет лиценза й, но все още не е обявена в несъстоятелност и е невъзможно назначаването на синдик.

Такъв е казусът с КТБ. Лицензът на банката беше отнет в края на 2014 година, но заради обжалване на процедурата съдът още не се е произнесъл по отношение на несъстоятелността й.

Казуса с КТБ можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още