IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите отказаха да замразят заплатите си за 2016 година

От Патриотичния фронт са категорични, че депутатите получават несъразмерно високи заплати

20:21 | 02.12.15 г.
Депутатите отказаха да замразят заплатите си за 2016 година

Депутатите отказаха да замразят заплатите на висшите чиновници - народните представители, в Министерския съвет, на президента, вицепрезидента и на администрацията на президента, на областните управители, техните администрации и членовете на политическите кабинети.

Предложението беше направено от депутатите на Патриотичния фронт между първо и второ четене на Бюджет 2016.

Красимир Каракачанов коментира, че след като правителството иска от хората икономии, то такива трябва да направят всички. Според него депутатите получават несъразмерно високи заплати с обществото.

Красимир Велчев от ГЕРБ беше категоричен, че заплатите на българските депутати са най-ниски в Европа. Той определи искането на ПФ като популизъм и допълни, че голяма част от заплатите си висшите чиновници дават за благотворителност.

От БСП подкрепиха предложението, защото действително доходите на депутатите не са съизмерими с доходите на българските граждани. Корнелия Нинова посочи, че сравнението трябва да се прави именно с доходите на гражданите в България, а не с тези на депутати в други европейски държави, където стандартът е по-висок.

Припомняме, че народните представители получават възнаграждение в размер на трикратния средномесечен размер на заетите в обществения сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още