IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излишъкът в бюджета не е за харчене, предупреждава премиерът

Бюджетният излишък възлиза на 3,267 млрд. лева към края на юли, отчита финансовото министерство

16:33 | 05.08.16 г. 17
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Към края на юли бюджетният излишък възлиза на 3,267 млрд. лева. Това съобщава пред министрите по време на последното правителствено заседание заместник-мнистърът на финансите Кирил Ананиев.

Той отбелязва, че цялото преизпълнение спрямо миналата година, което е било предвидено в размер на 1,1 млрд. лева, вече е изпълнено и определя резултатите като добри. 

Ананиев разяснява, че този висок излишък се дължи на приходите, които са влезли в бюджета от Европейската комисия от стария програмен период и от авансовите плащания за новия програмен период.

Заместник-финансовият министър уточнява, че от тези 3,267 млрд. лева 1,5 млрд. лева са средства от Европейската комисия.

Бойко Борисов обаче се намесва, коментирайки, че „това не са пари за харчене“.

„Като видях как си потърквате ръцете, да ви кажа – не си мислете, че това са пари за харчене, а излишък – думата означава, че това ни е буферът“, казва премиерът.

По думите на Борисов е хубаво в проектобюджета за догодина да се заложат отсега всички допълнителни очаквани плащания на ведомствата - като тези за спортни мероприятия например, „за да е изключение, а не правило това всеки да идва и да казва: „Без тези пари сме загинали!”, казва премиерът пред министрите.


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 5 rate down comment 6
tisia
преди 7 години
...излишъкът не трябва да се харчи,защото ще се полагат тръби и ще са строи атомна централа.....бате Боико каза....и на Путин звънна....смех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 4
redcretin
преди 7 години
Хахаха, нови стадиони в Долно ***-но :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 8
DutyFree
преди 7 години
Да бе, говори си !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 3
Hahoto
преди 7 години
Не виждаш ли Дюти, ти говориш във всеки свой пост за Русия, не аз. Отвори историята на своите и моите постове и виж кой и колко споменава Русия в тях. Резултата ще е категорично в твоя полза. Като говориш за Русия звучиш точно като зарязана недое.бана мома. Всеки твой коментар все за таз пуста Рус. Някой рунсак ти е отказал ласки ли? Какво се е случило? Изплюй камъчето най-накрая, от къде тая несподелена любов у теб към всичко руско?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 8
DutyFree
преди 7 години
Десетилетия наред историята ни е умишлено манипулирана, подменяна, фалшифицирана в услуга на идеологемите на руския империализъм в угодническо обслужване на неговата доктрина.Днес, когато истината излиза наяве, т. нар. историци ***, слуги на руския империализъм, назначени от властта именно с тази цел, гузно мълчат.Умишлено и целенасочено българинът е заблуждаван и лъган относно целите, методите и средствата на имперската руска дипломация, целяща разширяване на империята и присъединяване на нови подчинени територии за осъществяване на грандиозния план на династията Романови за възстановяване на псевдовизантийска империя, завземане на проливите и пълно господство над Черно море и Балканите.Една от най-премълчаваните истини и свързаните с нея фалшификации на историята е тази за един от най-големите предатели на България и българщината ген. Радко Димитриев.http://istinata.bg/?p=131ГОВОРЕТЕ СИ ЗА РУСИЯ И Я ХВАЛЕТЕ, ТЯ ЩЕ ВИ СЕ ОТБЛАГОДАРИ НАЛИ СТЕ БРАТЯ .. ХА ***.МИ.ЦАТА ВИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 2
Hahoto
преди 7 години
Виж сега Дюти, дали и колко съм продажен ти няма как да знаеш. Но ако утре нещо ти се случи и имаш нужда от помощ и да те познавам и да не те, стига да мога ще ти подам ръка. Просто, за да ти помогна, а какъв съм аз и майка ми, тогава няма да е важно за теб. Предполагам и инженера дето го кълнеш до 9-то коляно би направил същото. Не по думите, а по делата ще ги познаете - ако трябва да ти перифразирам Библията. Много лесно лепиш епитети, но не можеш да разбереш, че тоя краен антагонизъм, който проявяваш те прави да изглеждаш - чугунен и истеричен. И още малко за мен що питаш каква ми е родата. Прадядо ми е бил опълченец, има го в Записките на Захари Стоянов, а двамата ми дядовци са участвали на фронта през ВСВ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 6
DutyFree
преди 7 години
НЯМА ГЕРБ КЛЕКНА НА СТАТУКВОТО И НЯМА БОРСА, НЯМА КАПИТАЛОВИ ПАЗАРИ, КАКТО ПИШЕ ЕДИН КОЛЕГА В ДРУГИЯ ЧАТ, ОБАЧЕ РУСКИТЕ ПРОЕКТИ ДА СА НА 100%, ХАХАХАХ КОЙ ЩЕ ВИ ПОЗВОЛИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТЕ ОЛИГАРСИ И МУТРИ????? ЕБ,АХТИ И СМЕШНОТО ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВО!!!! ?? ИМАМЕ СЛЪНЦЕ, ВЯТЪР И ВОДА. ТЕЛЕФОНИТЕ НА ЕПЪЛ ВЕЧЕ СЕ РАЗРЕЖДАТ ОТ ЛЕВИТАЦИЯТА., ТИЯ ТУКА СЪВМЕСТНИ ГРУПИ МИ ПРАВЕЛИ .. ЛЕЛЕЛЕЛЕ ГОЛЯМОТО ЧЕРВЕНО КРАДЕНЕ НАСТЪПИ.. СТАРТ!!НИЩО ЧЕ БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА ПАК СА НАЙ СКЪПИТЕ В ЕС.. НИЩО ВАЖНО Е РУСНАКА ДА ИЗНУДВА И ДА КРАДЕ И ДА НЯМА НИКАКВО РАЗВИТИЕ, ТОВА Е.. ГЕРБ Е МИНАЛО ВЕЧЕ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 8
studioaa
преди 7 години
Според мен кабинетът трябва да похарчи парите задължително, а не трупа буфери. Тези пари трябва да харчат по начин, който облагодетелства всички граждани - като например кабинетът на въведе данъчни облекчения, да плати дълговете на НЕК или на здравната система. Абсурдно е парите да се ползват, за да се строят магистрали до села и паланки в северозападнала България, в които от десетилетия живеят само старци - магистралите нищо няма променят за тези места те вече са свършени. Още по-абсурдно е парите да се дават за саниране на определени хора, защото това нарушава принципа на честно разпределение за всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 7
DutyFree
преди 7 години
Простовата исках да напиша, И ТЕБЕ ЛИ ТЕ РАЖДАЛА ТАКАВА.???? ВИЕ КАКВИ БЪЛГАРИ СТЕ???? МАЙ СТЕ СЪС РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ, И ВСИЧКИТЕ ВИ МАТЕРИАЛНОСТИ СА ЗАПАДНИ, НО УВИ РУСИЯ, ТА РУСИЯ.. СМЕШНО Е КОЛКО СТЕ ПРОДАЖНИ И ПРАЗНИ .. НЯМА СМИСЪЛ ОТ ВАС..!!! ТАКА ЛИ Е???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 3
Hahoto
преди 7 години
БЪЛГАРКА ДЕТО ТА Е РОДИЛА ТОЛКОВА ПОСТОВА И НЕКАДЪРЕН ...-----------------Какво означава ПОСТОВА? Нищо не ти се разбира, като се ядосаш. Поеми дълбоко въздух, издишай бавно и тогава пиши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още