IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ ще дава подробна информация за водените от нея регистри

Централната банка разширява статистическата информация

20:36 | 02.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Създава се рубрика „Регистри и услуги”, където ще се предоставя подробна информация за всички регистри, поддържани от Българската народна банка (БНБ), както и за услугите, които централната банка предлага.

За тези промени в структурата и съдържанието на своята интернет страница съобщи пресцентърът на независимата финансова институция.

Разширява се съдържанието и обемът на статистическата информация на БНБ, като прессъобщенията ще продължават да предоставят актуална и подробна информация, а чрез връзки в дясното поле на интернет страницата могат да бъдат намерени подробни методологически бележки.

Статистическите публикации на централната банка стават част от подрубрика „Архив на публикации” в рубриката „Изследвания и публикации”.

Информацията за основния лихвен процент, индексите СОФИБИД, СОФИБОР и ЛЕОНИА, данни за междубанковия паричен пазар и валутния пазар, вече ще са  публикувани в рубриката „Статистика”.

За по-лесен достъп до нормативните актове, свързани с дейността на БНБ, подрубриката „Правна рамка” се разделя на „Национална правна рамка” и „Европейска правна рамка”, уточняват от институцията, ръководена от Димитър Радев.

В „Национална правна рамка” се публикуват закони, наредби, правилници, указания, заповеди и други актове, приети или издадени от БНБ и други компетентни национални органи.

В „Европейска правна рамка” може да се намерят регламенти, регламенти за изпълнение, делегирани регламенти, решения, насоки и препоръки на институции и органи на Европейския съюз.

Бърза справка за новата структура на интернет страницата на БНБ може да бъде направена чрез „Карта на сайта”, достъпна в долната лента на всяка страница, посочват от централната банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още