IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът в цената на петрола продължава да държи европейските акции на червено

Цената на петрола с доставка през април достигна 103,41 долара – най-висока интрадневна стойност от 29 септември 2008 г.

20:56 | 24.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ръстът в цената на петрола продължава да държи европейските акции на червено

Европейските акции се понижиха за пети пореден ден заради продължаващото насилие в Либия, което изпрати цената на петрола до най-високо ниво от 29 месеца, предаде Bloomberg.

Общоевропейският индекс Stoxx Europe 600 отстъпи с 0,6% до 280,56 пункта, което е най-ниското му ниво за този месец.

Противниците на режима на Муамар Кадафи затвърдиха контрола си върху градовете в богата на петрол източна част на страната, докато той продължава да държи Триполи, използвайки танкове, за да блокира пътищата.

Цената на петрола с доставка през април достигна 103,41 долара – най-висока интрадневна стойност от 29 септември 2008 г., на New York Mercantile Exchange.

Основните национални индекси се понижиха на 12 от 18-те западноевропейски пазара. Германският DAX отстъпи с 0,9% до 7 130,50 пункта, а британският FTSE 100 и френският CAC 40 се понижиха с по-малко от 0,1%.

Загубите на европейските пазари бяха компенсирани отчасти след доклада за първоначалните молби за помощи при безработица в САЩ, които са намалели повече от очакваното през миналата седмица.

Акциите на Porsche SE се сринаха с 11%, след като от компанията обявиха, че сливането с Volkswagen AG вероятно ще бъде отложено.

На страната на печелившите се нареди третата по големина френска банка - Credit Agricole SA, чиято загуба за тримесечието е по-малка от очакваното благодарение на печалбата на подразделението й за инвестиционно банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още