IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Glencore бяха разграбени още в първия ден за поръчки

Швейцарската компания се радва на огромен инвеститорски интерес преди дебюта си на борсата в Лондон

13:25 | 05.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Швейцарската компания за търговия със суровини Glencore е успяла да събере търсените от пазара 11 млрд. долара от пускането на свои акции за борсова търговия още в първия ден на срока за подаване на заявки. Това съобщават два независими източника, близки до публичното предлагане, за Ройтерс.

Инвеститорите са подали поръчки за всички предложени акции, включително и за допълнителните 10%, предвидени при висок интерес от пазарните участници. Все още обаче няма информация каква точно ще бъде цената на пласиране.

Индикативният диапазон за това е 4,80 – 5,80 британски лири за акция. При цена на изпълнение в средата на този рейндж Glencore ще получи пазарна капитализация в размер на 36,5 млрд. британски лири. Това е под оценките на мнозина анализатори, пише Ройтерс.

С листването си на борсата в Лондон Glencore прави опит да привлече капитал в размер на 7,9 млрд. долара от пласирането на нови акции, както и на още 2,1 млрд. долара от продажбата на съществуващи книжа. Предвидени са и 10% допълнително акции при достатъчен интерес, какъвто явно има.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още