IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барозу: Общи облигации – да, но след интеграция между страните от еврозоната

До седмици ще има варианти за емитирането на общ дълг, посочи отново председателят на ЕК

17:35 | 28.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Барозу: Общи облигации – да, но след интеграция между страните от еврозоната

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу обяви, че еврозоната би могла да емитира общи облигации, но едва след като е налице дълбока интеграция между страните от валутния съюз, пише Ройтерс.

„Когато еврозоната бъде напълно обезпечена с инструментите, необходими за осигуряване на интеграцията и дисциплината, издаването на общ дълг ще се превърне в нормална и необходима стъпка за всички“, смята Барозу.

Според председателя на ЕК общите облигации би трябвало да бъдат създадени по начин, който да облагодетелства онези страни, които постигат заложените фискални цели и да ограничават тези, които не го правят.

Барозу отново заяви, че през следващите седмици предстои ЕК да представи варианти за емитиране на общи облигации на страните от еврозоната. Сред предложенията за общи ценни книжа ще има варианти за емитиране без промяна на договорите за ЕС, но имало и такива, които ще изискват по-дълбоки промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още