IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жан-Клод Юнкер: Всички банки, нуждаещи се от рекапитализиране, ще получат пари

Трябва да бъде избегнат какъвто и да е риск от "заразяване" с гръцката криза на банковия сектор, смята специалистът

11:30 | 14.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Жан-Клод Юнкер: Всички банки, нуждаещи се от рекапитализиране, ще получат пари

"Някои европейски банки, не всички, а само някои, трябва да бъдат рекапитализирани" и ще бъдат, заяви днес в ефира на германското радио Дойчландфунк Жан-Клод Юнкер, председател на Еврогрупата, обединяваща финансовите министри от еврозоната.

Европейските правителства и банките ще трябва да се договорят идната седмица за мащаба на рекапитализациите, допълни Юнкер.

"Запознат съм с мнението на Deutsche Bank, че държавните пари не бива да отиват при всички. Само че има необходимост от рекапитализиране и ние (правителствата - бел. ред.) ще направим така, че да има рекапитализиране", за да бъде избегнат какъвто и да е риск от "заразяване" с гръцката криза на банковия сектор, допълни Юнкер, цитиран от АФП.

Вчера шефът на Deutsche Bank Йозеф Акерман се обяви против предложенията на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу да бъдат рекапитализирани европейските банки.

Акерман определи сегашния дебат по темата като контрапродуктивен.

Председателите на федерациите на държавните и частните банки в Германия също се противопоставиха на подготвяните планове (за рекапитализиране на банките), които "биха могли да изострят кризата, изпращайки послание, че европейските банки имат проблеми"
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
all_trader2
преди 12 години
защо продължават европейските политици да се правят на удярени или дA не разбират че НЕ ТРЯБВА А И НЕ МОГАТ да спасят всички банкери - НЕКА ГЛЪТНАТ ВОДА част от тях - един контролиран фалит на няколко от най- лошо управлявали си кредитния портфейл банки не би бил фатален за никой освен за самите банкери естествено
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още